歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (129) 買max4冇咁易塞又可以大面積噴

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我都睇緊d cap圖,好多金句可以笑
佢次次啲sorry文都好L頂癮
嗰啲行文語調呀叔tone真係搞唔掂
不過你要諗一樣嘢, 就係點解決底灰嘅問題, 如果油AV 油, 基本上唔用佢會好易甩(用咗都易但相對好好多). 再唔係真係濆唔到底灰(後樓梯大法), 而你又唔想淨係素組消光咁無聊, 可以試下組完用AV 補色或者上深淺色. 例如HG 紅渣, 你可以搵多隻紅色幫佢某一啲位手油, 咁睇落色彩會豐富少少. 亦唔會浪費晒啲油
「護主犬終於出現了!汪」
「是要宣戰?」
話人「兇狠admin」笠水改post變「敬愛的admin」
砌埋呢個channel真係好柒
我有like 個page, 原本因為like 開hugo 個page, 見佢整channel 諗住學下嘢(對我呢啲新手黎講佢地真係砌得好靚). 點知嘢就未學到, 但就睇到單大花生
我之前都砌過盒GTO 紅渣, 都係用紅色油補色, 所以講下

始終手油如果隻隻全機上色真係好晒精神....所以有時玩下補色算鬼數
原來玩到過去同好聚,又多咗好人知
pvc膠太厚 角度唔岩就gg
唔好啦 唔想再食骨 有無類似推介 救救小弟 74123太厚
GH PN120
你係咪唔明神剪只係一個牌子唔係一款工具名
去睇完頭post再返黎討論,完
剪黎改件?
係就買把鋸仲好
神剪 刃薄先有呢種切削感
其他牌子 單刃+薄刃 都係厚過佢(相對冇咁易爛嘅
所以切嘅感覺唔同
SPN120
成日都鋸到好厚
https://sites.google.com/view/lihkg-model/%E6%A8%A1%E5%9E%8B%E5%B7%A5%E5%85%B7%E9%81%B8%E6%93%87/%E7%A5%9E%E6%89%8Bpn-120-%E9%87%91%E5%89%AA%E6%AF%94%E8%BC%83
SPN你個頭咩咪推左紅色既神剪
都話神手唔係得一把單刃
唔睇頭post你去罰炒一次條link入面篇文
其實pn120都夠用
剪透明件仲冇咁驚心動魄
其實反正都要磨
是但拎都岩洗了
砌x, 新開無耐
手油最緊要不斷監察住啲油嘅濃度 尤其油油性油 一發覺杰咗就加溶劑 支筆油耐咗 啲油開始積喺支筆 就要洗 同畫水彩一樣 係不斷洗筆嘅
好啦多謝 一陣收工去買
單刃真係唔建議剪ps膠水口以外嘅嘢
改造真係雙刃/鋸首選
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞