歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (129) 買max4冇咁易塞又可以大面積噴

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
模型高手
我諗佢地應該係比人hack左個嘴 一切都係誤會黎
仲有奇趣
herry要睇佢直播先見識到
火星車仲要整埋咸蛇出黎
你係度post 好啦,去F1 post 我怕你俾人屌到屎眼爛
我大部分模型真係都係奇趣買 屋企樓下太方便 每次放工順便行入去就會中伏
啲直播真心勁 唔只負能量
係模倉開到周圍都係之前,奇趣都係一個方便既地方黎
貴深水埗二三十,但就無咁迫行得舒服d
幾時開九龍灣同觀塘呀頂佢
咁得閒留意下先而家好多channel / page 都開始直播,都唔知邊啲台好睇 / 有用
觀塘應該唔會開ga la
觀塘咁多同業,好難鬥
古語有云︰失敗乃成功之母
不如講下你想做到咩效果,睇下呢度既巴打幫唔幫到你

------------
手油改色係好困難,改白色就仲難
白色遮蓋力好低,仲要大面積咁油,好易油到好厚
去試下噴啦 你就會發覺你之前嘅努力 係幾咁浪費時間
好多玩咗十幾年模型嘅人都唔夠膽掂大面積手油 除非要玩特殊風格
如果唔改色既,其實原色加補色都唔錯
又或者睇下NYC學做舊化 唔洗上色都好靚
而家d 新模個水口細左,噴罐板噴,之後再點番少少油落水口,效果都唔係太差
加油
如果人係香港搞隻mg落噴場噴兩日收佢工
筆塗太耐啦
巴打如果手油,最好搵後樓梯快快趣噴個灰,唔均勻都好過手油灰
其實唔係咁難既
買齊工具練下手再買岩模型就得
造型太簡單/太大面積係唔太岩手油改色
手油真係要做好多功課,每種油嘅稀釋比例同埋上色方法都唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞