歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (129) 買max4冇咁易塞又可以大面積噴

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我諗係咻長時間噴到個罐凍所以出力唔夠,令到噴果陣個邊化左
剪曬出黎之後係咁意用沙紙磨之後無做任何野
齋係後樓梯玩only
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=60053&page=&snA=56755&last=
我諗係咪長時間噴到個罐凍所以出力唔夠,令到噴果陣個邊化左?
根據我經驗, 如果你想講個「黑色位」係近邊角嗰條暗啞嘅話
其實嗰啲係積油位嚟
TS-21流動性其實幾高, 建議你分幾層噴, 唔好一嘢勁濕
之前用噴罐頭,幾次都炒
要小心按噴罐隻手,手指唔好遮到噴嘴
加上係樓梯搞,想拿拿臨搞掂
個人好易緊張
咁我等佢乾少少 試下聽日薄噴多層
如果你係唔滿意個效果
其實係要磨左佢再噴過?
想問下水簾過濾棉係咪買 養金魚個啲就得
順便又問下
我當係一隻HG咁,其中一隻主色都係噴罐噴,咁其實一支可以玩幾耐?
留名睇砌好乳豬都唔見夜鶯
啱啱睇完長氣佬
有時覺得bamdie hater都冇佢咁多嘢屌
癲到攞十三年前嘅價錢同依家比
你隻海牛呢
新post又留名
終於清晒啲FRS
嚟緊再清啲amplified
得幾張相,唔講價錢應該講咩野
未買
人地隔住個mon都知關節硬唔硬淨架嘛
事關TS-21我比較常用有幾個位提一提醒你
第一係其實佢雖然係金屬色, 但佢遮蓋力唔係同一般金屬色俾人嘅印象咁高
所以重手咗嘅Moment係來自誤以為嗰區未噴夠
多數啲內陷/山谷狀嘅地方就係咁, 但喱個moment你一嘢射落去呢
因為噴罐嘅範圍真係好闊, 咁你外圍嘅位置就會好易太濕
所以下次建議俾啲耐性分兩層三層去噴
第二就係非常唔建議用風筒加速, 不論熱風定係凍風都唔好
熱風唔好嘅原因主要係因為噴罐同噴筆唔同, 噴罐嘅油有好多dissolved gas喺油入面, 而且會隨著噴灑帶落你個漆面上面
如果你加熱佢就會令入面嘅gas脹大, 令到漆面嘅顆粒感增加
凍風唔好嘅原因係人手好難控制風速同風量, 如果咁喱啲高流動性嘅油咁啱被吹正個位啲油比較飽滿就會俾你啲風推郁咗, 疊得更高
破壞漆面平整之餘就更加易有你相中嘅積油紋
福神
轉撚左膠年好幾年,唔睇相都知硬唔硬
佢唔拉長條片亂屌河馬唔係點窒咁多廣告入去

又學到野
唔好見 我唔整了
比你可以抽足一世
係咪衰
我都已經無抽
新嘅都至少有三種材料
有啲都硬到唔係成日徒手啪得入
而佢都未見實物就知係邊款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞