歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (129) 買max4冇咁易塞又可以大面積噴

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我記得我岩岩接觸AV 油既時候睇過d 支網,有人連NZ666 都係手油
不過就好似福仔講油油性油咁,要開稀d,唔好回筆,十字咁油番五六層,先至可以平滑少少
要又薄又平滑
用筆油每舊零件起碼要分三個薄layer上加cross stroke疊粉撲上會快啲啲嘅
仲有每種油用嘅筆都會有唔同
手油我覺得最緊要反而係個濕盤有佢同無佢差天共地
心急就炒粉

順地心吸力方向油
筆痕扮雨痕
最緊要係唔好心急,慢慢黎
落手唔岩自己心水要當機立斷抹左佢重新黎過
然後去youtube睇下個手油達人日本妹,一件野分幾個area咁油,攤開d油唔好心急
https://www.youtube.com/watch?v=FTS1rRlclP8&t=258s
其實用AV 油仲有兩樣嘢想分享,可能老生常談但做落心急就會亂咗。

第一就係一定一定要一層油乾咗先好再油第二層。例如第一層打橫油,一定要乾咗先好再油第二層。就算第一層唔均勻都唔好再補筆,因為反而會dissolve 咗上咗溉色

第二就係如果油錯咗,可以立刻用濕楄花棒捽走佢。所以油AV 油要開壇咁。油、畫筆、濕盤、水盤for 洗筆、棉化棒、化妝棉、萬潔靈等等
唉屌dllm又斷左把神剪 我放棄啦 買呢把西野都買到窮
求平民單刃推薦
剪左咩
斷左
神剪
咪買返把神剪
再唔係去買神剪
手油要油得好係要耐性緊要過技術
只要有心 個個都係高手
係, 有時蓋力唔夠嘅色真係要上幾層, 等乾先係最大考驗, 因為成日會好想快啲上多層睇下效果
冠軍的花生很多,得罪人不少,每次的道歉都很誠懇(有骨),誠懇到大家都覺得他下次絕對不會再犯,可是下一次他又會做出一模一樣的事
toyz黎架
原本都好少理呢單野同冇乜點食花生,直到頭先有人sd左幾張圖黎睇,先個呀冠軍琴晚去某個大fb page辣火頭,成單野勁多金句
你而家知佢咩料啦

今朝去睇返玩完了琴晚半夜應該係烽煙四起

字行間應該係粗口大師俾人割蓆咗

嚟緊呢個星期應該好多抽水金句
乜都有用下, 舊化粉, 乾粉彩做污漬, 油彩做水流漬, 鐵鏽色做生鏽/甩漆位一半砌, 一半練習+試效果. 唔啱就用相對應溶劑輕力捽走再試 (水, 白電油同酒精)
btw其實砌衰咗唔怕, 平平地買過盒再試我有隻eg rx78-2 試緊噴油但因為elden ring 暫時擱置咗, 其實到時都預咗唔靚, 但eg 砌柒咗都唔心痛
終於出現了, 汪!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞