歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (129) 買max4冇咁易塞又可以大面積噴

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (128) 工作室指定要gaia

https://lih.kg/2927105

無論新手老手,呢個google site都包含左好多有用既資訊

https://sites.google.com/view/lihkg-model

遇到問題可以試下搜尋睇睇有無類似既答案

呢度不論係新手老手, 都一樣咁歡迎
絕對唔係小圈子

乜模型種類都無任歡迎
希望大家互相尊重大家既模型
有模型問題一定會有神通廣大既巴打幫到你

問問題果陣,最好貼埋相,咁樣巴打們會易d 了解你個問題

巴打們貼作品時,
請注明牌子、比例及模型名稱

如果轉貼,貼埋條link就正哂喇
以為唔開post
差啲食地雷
搞咁撚耐就係為左搞個長到唔想睇既topic名
以為個標題會係 呢個價另一間廠可以砌到天荒地老
上嗰po見話av油上面噴油性會化,想問係咪未乾透咋?
我咁耐以嚟喺av油上面噴油性都未化過,講緊噴罐、噴筆、薄噴定厚噴、實色定透明都試過
又或者我隻手一二一二呢
滲線液買雙星定Mr.Hobby?
雙星係琺瑯 要用x20 / 白電油抹 易爆膠但好抹少少
Mr Hobby係油畫顏料 要用返專用稀釋液抹 優點係點滲點抹都唔會爆膠

睇你想要乜嘢好處
唔該晒
LM
其實係咪全上色已經唔怕爆膠?
你班人真係痴撚線冇睇兩個鐘頭又爆
真 啲人唔夠搶口
冇睇一日都去到500啦 容乜易爆
依到仲熱鬧過出面啲ht mb post
真係唔係老細唔好入嚟

成班都唔撚使開工
又真
新手想問下噴油問題
買左支TS-21第一次試噴
拎隻金甲龍黎緊,諗住簡單噴金就算
但噴完之後發覺會有d位會發黑,呢個位係咩原因,有冇方法解決?
同埋想問下大概呢d天氣係咪擺一日先乾?
可唔可以詳細說明你噴油嘅時候嘅步驟

你就咁講唔知點答你呢都有可能其他問題出現影響呢樣嘢
剪曬出黎之後係咁意用沙紙磨之後無做任何野
齋係後樓梯玩only
唔好純文字討論
想賣咗支MAX4去 轉infinity
咁睇黎我一係搖得唔夠勻 一係呢d位噴太厚?
唔想洗件既情況,如果我乾左再輕噴一層上去有冇得好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞