居屋2017(3)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
有無揀樓live?

彩興目測賣左接近40個
重售既10個

好多人飛機?

好想佢地不斷飛機,簡下梅窩,留返彩興大單位比我地

大單位 重有過百間

唔想去到得返低層

唔諗貨尾?
有無揀樓live?

彩興目測賣左接近40個
重售既10個

好多人飛機?

大單位 重有過百間

唔想去到得返低層

唔諗貨尾?

唔打算

彩興目測賣左接近40個
重售既10個

好多人飛機?

大單位 重有過百間

唔想去到得返低層

唔諗貨尾?

唔打算

有新嘅梗係要新!

好多人飛機?

大單位 重有過百間

唔想去到得返低層

唔諗貨尾?

唔打算

有新嘅梗係要新!

都係剛入伙。
我會weekend視察下交通先!
有問題,想問飛機係點處置?
e.g.
綠1》白1》綠2》白2》綠3》白3》綠4》白4

如果白2飛機左,會係a定b情況?
a. 白3補位,繼續綠白綠白
綠1》白1》綠2》白3》綠3》白4》綠4

b. skip白2
綠1》白1》綠2》綠3》白3》綠4》白4

用情況a

B先啱呀
每日邀請左咁多就係咁多
所以會有白表買到單位既人數多過綠表
因為綠表好多飛機

人地又要平又要大又要地方方便
唔得咪再俾一百下一次
以前係咪分地區排隊?
想中可以排少人隊博下
綠單第二個number 係咪都無機會去睇?
綠單係永遠得果五十個位定家庭頭十個號碼揀完會比綠單頭十個號碼揀先?
白表
無啦啦收到信叫我補野
66 攪珠排15
係咪都係唔洗補
新一期居屋今日(24日)揀樓,全日共有69個單位成交,當中綠表佔30個、白表39個。

今日有71人到房委會樂富客戶服務中心揀選居屋單位,共售出69個單位,包括彩興苑(55間)、銀河苑(3間)、銀蔚苑(1間)、尚翠苑(3間)、青俊苑(2間)、美柏苑(2間)及美盈苑(3間),宏富苑則無人揀選。明日(25日)將有90位白表申請人獲邀揀樓。
新一期居屋今日(24日)揀樓,全日共有69個單位成交,當中綠表佔30個、白表39個。

今日有71人到房委會樂富客戶服務中心揀選居屋單位,共售出69個單位,包括彩興苑(55間)、銀河苑(3間)、銀蔚苑(1間)、尚翠苑(3間)、青俊苑(2間)、美柏苑(2間)及美盈苑(3間),宏富苑則無人揀選。明日(25日)將有90位白表申請人獲邀揀樓。

咁多人揀貨尾

咁多人揀貨尾

貨尾有現樓,或好快交樓

咁多人揀貨尾

唔洗等咁耐先收樓嘛...雖然果D單位應該都唔會好得去邊.....
今日好似無咩飛機
仲有幾多單位剩?
貨尾去得好快
大圍好多人買
貨尾去得好快
大圍好多人買

荃灣有冇得淨?
貨尾去得好快
大圍好多人買

荃灣有冇得淨?

多數中低層
過埋星期一應該得低層
新一期居屋今日(25日)第二日揀樓,全日共有70個單位成交。

房委會稱,今日有71位申請人到樂富客戶服務中心揀樓。獲選購的70個單位,包括彩興苑(55間)、銀河苑(4間)、銀蔚苑(1間)、尚翠苑(4間)、青俊苑(1間)、美柏苑(2間)及美盈苑(3間),宏富苑仍無人揀選。房委會稱,下星期一(28日)會再邀請90人到場揀樓。

昨天(24日)起揀樓至今,兩日共有139個單位成交,當中綠表62個及白表71個。
今日好似無咩飛機

咁多彩興苑單位點會飛機
到彩興苑都冇埋就應該多人飛機
今日好似無咩飛機

咁多彩興苑單位點會飛機
到彩興苑都冇埋就應該多人飛機

今日都廿個飛機友
第二個forum 見倒
至9月4日, GE000414, WE001035, 即綠長第10個號碼(申請編號尾數71), 白長第37個號碼(申請編號尾數99)
第二個forum 見倒
至9月4日, GE000414, WE001035, 即綠長第10個號碼(申請編號尾數71), 白長第37個號碼(申請編號尾數99)

有機會綠長白長清袋都冇六百合資格
打去hotline話有揀樓日期係咪就實有得揀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞