居屋2017(3)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
我咁既理解有冇錯?

洗鬼咁複雜咩
總之 長者quota 一定揀哂先
剩番既 就 核心揀 揀完 如果有101個 剩咁白非核 就有一個單位揀 ( 機會會零)

總之就係 單身係揀 揀剩 最後果100個單位

果個號碼只係決定你係該群組 既先後

群組 既重要性 遠超過 你粒波既重要性
長者> 核心> 非核> 單身

單身而家包底安慰獎 揀 比人揀剩既一百個單位

現實即係如果咁岩36 / 17 兩組夾埋有20XX個都用左長者名義申請... 咁呢個遊戲已經玩完?
我咁既理解有冇錯?

洗鬼咁複雜咩
總之 長者quota 一定揀哂先
剩番既 就 核心揀 揀完 如果有101個 剩咁白非核 就有一個單位揀 ( 機會會零)

總之就係 單身係揀 揀剩 最後果100個單位

果個號碼只係決定你係該群組 既先後

群組 既重要性 遠超過 你粒波既重要性
長者> 核心> 非核> 單身

單身而家包底安慰獎 揀 比人揀剩既一百個單位

現實即係如果咁岩36 / 17 兩組夾埋有20XX個都用左長者名義申請... 咁呢個遊戲已經玩完?

自膠

原來仲有個600個limit限制
84 白單身
我想住梅窩呀
比個機會我
其實彩虹有幾多個2房單位

3百幾個

3百幾個

唔洗諗實俾長者揀晒

有幾多兩房 唔重要啦
市區居屋 得一房都狗衝啦

白核心家庭 有得買彩虹 一定狗衝啦
下次都唔知有無機揀樓呀

利申 白核 今次 中第27個波 等下次

有幾多兩房 唔重要啦

下次都唔知有無機揀樓呀

綠表應該只會衝2房

有幾多兩房 唔重要啦

下次都唔知有無機揀樓呀

綠表應該只會衝2房

有幾多兩房 唔重要啦

下次都唔知有無機揀樓呀

綠表應該只會衝2房

天水圍果次我記得綠表係用唔晒
白表26有冇機

有幾多兩房 唔重要啦

下次都唔知有無機揀樓呀

綠表應該只會衝2房

有幾多兩房 唔重要啦

下次都唔知有無機揀樓呀

綠表應該只會衝2房

果次result 唔作準啦
果陣揀樓既時候 樓市 有少少調頭向下 好多人放飛機
今次 樓市繼續gogogo 既話 彩虹 應該好多人狗衝架啦

有幾多兩房 唔重要啦

下次都唔知有無機揀樓呀

綠表應該只會衝2房

果次result 唔作準啦
果陣揀樓既時候 樓市 有少少調頭向下 好多人放飛機
今次 樓市繼續gogogo 既話 彩虹 應該好多人狗衝架啦

白核36排200到,仲有冇機彩虹
單人白表第一批係咪都係得返梅窩

利申,36 尾,白單人
梅窩分分鐘變咗單身樂園
梅窩分分鐘變咗單身樂園

個結果可能係咁

禮拜日晚至禮拜4晚就住屋企
禮拜5,6晚,假期前夕先入返梅窩住
梅窩分分鐘變咗單身樂園

個結果可能係咁

渡假屋
梅窩分分鐘變咗單身樂園

個結果可能係咁

渡假屋

如果23,24歲,又有能力守得住15-20年既話
咁又買得過

他日只要守到有條公路駁得上北大嶼山公路
梅窩就會升到pak pak聲
其實填表嗰陣已經攪唔清我應該填白定綠,最後填咗白表,仲要同阿哥一齊申請
追晒post之後就知道就算36都未必揀到,我仲要尾數78
btw,有無巴打可以簡單講解下白綠表有咩分別

填綠表要公屋戶主

居屋揀中樓後, 要交返間公屋

申請公屋中又去到揀公屋程序都可以當綠表
梅窩分分鐘變咗單身樂園

個結果可能係咁

渡假屋

咁又買得過

有時間ff
不如ff下梅窩點識女
梅窩分分鐘變咗單身樂園

個結果可能係咁

渡假屋

咁又買得過

有時間ff
不如ff下梅窩點識女

村妹 好pure好true
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞