居屋2017(3)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
想問下 白表 兩兄弟申請 21中第三 大唔大機會揀到彩虹

死心吧

非核仲衰過單人 要講多幾多次

之前都解釋過,非核自從有咗單身配額制之後基本上係無揀樓機會
想問下 白表 兩兄弟申請 21中第三 大唔大機會揀到彩虹

死心吧

非核仲衰過單人 要講多幾多次

好煩
呢個post成日見呢d問題
仲要係問彩虹
點解我要同呢d對手一齊爭
今次攪珠結果已上載於房委會/房屋署的專用網頁(hos.housingauthority.gov.hk/mini-site/hos2017/tc/ballot.html)。各申請類別經電腦按攪珠結果隨機排列的次序,則會於明日(六月二十三日)起上載該網頁,亦會展示於樂富房委會客務中心、房委會的屋邨辦事處及租約事務管理處、香港房屋協會的屋邨辦事處、民政事務總署轄下各民政諮詢中心,及深水埗房屋事務詢問處。申請者亦可致電房委會銷售熱線2712 8000查詢。

聽日再留意啦大家
房屋委員會為參加「家有長者優先選樓計劃」的申請者設600個單位的配額(綠表300個、白表300個)。若所有參加「家有長者優先選樓計劃」的申請者獲安排揀樓後仍未用盡該600個配額,剩餘的配額會平均撥歸綠表及白表的「其他家庭/其他核心家庭/非核心家庭」申請類別。

若「家有長者優先選樓計劃」的申請者實際人數超出600個,房委會仍然會安排餘下的申請人在其他申請類別次序到達前優先揀樓。

換言之,假如你是「其他家庭/其他核心家庭/非核心家庭」申請類別,即使幸運地抽中首個號碼「36」,仍然需待「家有長者優先選樓計劃」的申請者優先揀選單位後,才可以有揀樓的機會。

老綠核係唔係揀晒先會到白綠核?

1:1
一個綠揀,一個白揀
如此類推
房屋委員會為參加「家有長者優先選樓計劃」的申請者設600個單位的配額(綠表300個、白表300個)。若所有參加「家有長者優先選樓計劃」的申請者獲安排揀樓後仍未用盡該600個配額,剩餘的配額會平均撥歸綠表及白表的「其他家庭/其他核心家庭/非核心家庭」申請類別。

若「家有長者優先選樓計劃」的申請者實際人數超出600個,房委會仍然會安排餘下的申請人在其他申請類別次序到達前優先揀樓。

換言之,假如你是「其他家庭/其他核心家庭/非核心家庭」申請類別,即使幸運地抽中首個號碼「36」,仍然需待「家有長者優先選樓計劃」的申請者優先揀選單位後,才可以有揀樓的機會。

老綠核係唔係揀晒先會到白綠核?

1:1
一個綠揀,一個白揀
如此類推

知唔知老核有幾多個申請?

想問下係咪綠老核係咪聽日仲有機會
我個號碼排8X
唔該大家問咩有無機會果啲,睇一睇條link先https://lihkg.com/t/293155/13?post=c7c2d857156b5ae61905c8c0e37362a5ccc80f42&highlight=1
唔該大家問咩有無機會果啲,睇一睇條link先https://lihkg.com/t/293155/13?post=c7c2d857156b5ae61905c8c0e37362a5ccc80f42&highlight=1

睇左,都抱少少希望....

排第13......

梅窉應該好多人棄...

希望執到間啦

每個號碼當1000個人
要幾多人棄先到你
btw 你單親爸爸?
尾數01,排第13,白核,我同個仔申請,

如果連梅窉都照殺,有冇機呢??

求浪子巴打回答

真係答你唔到,因為唔知你前面有幾多人放棄
之前啲人講到梅窩點唔好點唔好,真係好懷疑到揀樓既時候係咪好多人會放棄,我覺得好多人會狗衝
所以啲人講咩唔好理

睇事實就最好
之前啲人講到梅窩點唔好點唔好,真係好懷疑到揀樓既時候係咪好多人會放棄,我覺得好多人會狗衝

唔會啦
排第10個打後既白表
都仲敢問彩虹有無機會
就知好多都係黎運吉

我第三個號碼衝梅窩
自住黎講夠大完勝

我第三個號碼衝梅窩
自住黎講夠大完勝

祝你衝到
有咩慘得過唔中都算仲有自己個number係第99個
本身都冇咩期望,而家抽唔中可以放心洗錢
有朋友36白單
有朋友36白單

佢係咪乜都照殺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞