居屋2017(3)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
係咪即係:「類別/組別」 既重要性/優先級遠大於號碼...

然後單身有100個「特殊/打尖」quota 咁?

利申:智障一名

係 無錯 所以上蘋果動 比首期個老母應該帶個女去騎牛牛

騎牛牛
白單21有無計

自膠,睇完啲料明了,thx
出咗次序
http://hos.housingauthority.gov.hk/mini-site/hos2017/tc/ballot.html

50736拎到頭籌

我前面有兩萬個申請人,未計綠表個一半申請6千幾
電腦排列次序已經公布左

好似好後咁
綠表長者好似有4505份申請表
白表長者好似有2822份申請表
電腦排列次序已經公布左

好似好後咁

呢個尾數係真。邊個先同後
不過如果好快揀淨100個就會單人組推前
白表長者好似有2822份申請表

好在得600個
核心家庭仲有機會玩
而家啲人點都搭個老人家入局
綠表長者好似有4505份申請表

屌,有冇咁多廢老呀
綠表實多啦
富戶政策 搞到d 有米長者出哂黎抽
GM0017xx
係咪即係淨計綠表,加埋GE仲有5千幾個係我之前
G011436 呢個申請GE同GM都排第1... fat fat la
G011436 呢個申請GE同GM都排第1... fat fat la

呢個真係中頭獎
GM0017xx
係咪即係淨計綠表,加埋GE仲有5千幾個係我之前

係仲有白表個一邊排前過你既人
遲啲就會有心人排晒十萬份表個揀樓次序

上年有人整過
遲啲就會有心人排晒十萬份表個揀樓次序

上年有人整過

咁好氣
[quote]電腦排列次序已經公布左

好似好後咁

呢個尾數係真。邊個先同後
不過如果好快揀淨100個就會單人組推前[/quote申36但個次序係WM025xxx
Ws00852 即係咩意思?
小弟冇讀過書 請教下
小弟冇讀過書 請教下

白表單身果組 係第852 個人揀
白表單身要等家庭果堆揀剩一百個(綠白單身各50個)
中左number仲要睇你係幾多人家庭名義抽,我前年抽中頭籌但都無樓揀,因為用左單人家庭身分抽
其實填表嗰陣已經攪唔清我應該填白定綠,最後填咗白表,仲要同阿哥一齊申請
追晒post之後就知道就算36都未必揀到,我仲要尾數78
btw,有無巴打可以簡單講解下白綠表有咩分別
小弟冇讀過書 請教下

白表單身果組 係第852 個人揀
白表單身要等家庭果堆揀剩一百個(綠白單身各50個)

理解
我咁既理解有冇錯?

我咁既理解有冇錯?

洗鬼咁複雜咩
總之 長者quota 一定揀哂先
剩番既 就 核心揀 揀完 如果有101個 剩咁白非核 就有一個單位揀 ( 機會會零)

總之就係 單身係揀 揀剩 最後果100個單位

果個號碼只係決定你係該群組 既先後

群組 既重要性 遠超過 你粒波既重要性
長者> 核心> 非核> 單身

單身而家包底安慰獎 揀 比人揀剩既一百個單位

我咁既理解有冇錯?

長者有600個限額,綠白各300,一邊用唔完就比另一邊,綠白都用唔哂就比綠白家庭
揀完600個即CUT跳去綠白家庭揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞