居屋2017(3)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
Lm
31綠表是咪收得皮

31家21?
無31喎

19th

頭10以外收得皮好似係

43 白表

應該有機

蘋果話得36有

算數啦報紙就
大家都估估下
唔好意思,我想問果兩個數字係睇數字尾定數字頭?

尾呀 最尾呀
新居屋攪珠8月揀樓 首10位次序誕生

早前吸引大批市民申請的新一期居屋,房委會早上10時半舉行攪珠儀式,以決定詳細審核申請人資格及選樓的先後次序。頭10位結果順序為:36、17、21、43、84、47、24、26、85、71。

攪珠儀式由房委會資助房屋小組主席黃遠輝主持。黃遠輝表示,將於8月揀樓。

新一期居屋連同少量貨尾單位共提供約2093個單位,申請反應熱烈,香港房屋委員會客務中心早前共收到約9萬份申請表,超額申請42倍,最少43人爭一個單位。

今期推出的新居屋,分別為彩虹牛池灣彩興苑及大嶼山梅窩銀河苑、銀蔚苑,合共約2057個單位,售價介乎139萬至384萬元不等。

彩興苑售價由逾248萬至384萬元,384萬元的單位順理成章成為今次「樓王」。兩個梅窩居屋盤合共提供約700個單位,平均呎價4000多元,銀蔚苑最平單位約售139萬元,銀河苑最平單位約146萬元。
佢10個同10係隔幾耐抽架
謝皮
抽中白表可唔可以買舊居?
黃遠輝指今年申請表單人多過家庭
即係爭得仲勁
想問白表單人係咪無可能有36
即係爭得仲勁

啲人識玩咗
即係爭得仲勁

啲人識玩咗

咩意思單人分開兩張單?
即係爭得仲勁

啲人識玩咗

咩意思單人分開兩張單?

係,我身邊都聽過
因為機率差別唔大
屎已食

係香港生活,想靠正苦(呢廿年),真係屎都食多幾舊。想正正常常買層可負擔到嘅樓都咁撚難

真係好想大聲叫

香港政府我屌你老母
71白單係咪收得皮?

白單唔係第一個可以收皮
即係爭得仲勁

啲人識玩咗

會唔會公佈數據
例如幾多長者,幾多核心,幾多單人
放心仲有機會 話唔定下次中樓價跌遲買平幾舊
即係爭得仲勁

啲人識玩咗

咩意思單人分開兩張單?

如果白表唔係老婆/老公/仔女關係,分拆其實叫好少少既
返去睇下中唔中
即係爭得仲勁

啲人識玩咗

會唔會公佈數據

真係唔知
即係爭得仲勁

啲人識玩咗

會唔會公佈數據

政府最唔想做呢啲

唔知往年有無公布
浪子巴打今日又要忙覆po la
71白單係咪收得皮?

白單唔係第一個可以收皮

白表狗好慘
放心仲有機會 話唔定下次中樓價跌遲買平幾舊

幾球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞