大學有咩科係中學生以為好吸引但好大機會中伏?

530 回覆
732 Like 16 Dislike
唔記得啦 但我熟悉嘅baus係未有weighting年代 冇依家咁chur
讀符號讀撚到好似讀緊巫術咁
Climate 都係
已經唔係Astro/Quantum
喺我記憶中baus都係無weighting以前就算齋睇median都係24-26, 依家收到29真係唔知咩事,又唔係有前途
紀律部隊科程
media 嘅人特別短視
工時長,人工低
太多人頂爛市
大學個課程唔上唔落
講落手做technical 嚟計又唔夠ive仔抵屌同熟架步
講想法同意念又只係流於youtube 水準
藝術性、藝術底蘊又唔夠fine art果啲人
寫野又輸一截俾傳統文科
係唔洗寫essay,因為根本無咁嘅組織能力嘛

讀緊唔閪讀bio anatomy同讀physics 唔閪讀數有咩分別

讀醫唔閪讀bio anatomy同讀physics 唔閪讀數有咩分別
咁fine art都冇嘢好做啦除咗教人
仲衰過media
真理
社會學
呢科係比有家底既人享受四年u life 跟住畢業接管家族生意就perfect
⋯⋯
Art gallery
拍賣行
Art administration
Museum administration

大館、PMQ、閪九、嚟緊仲有嘅江夏圍、皇都戲院
一堆古蹟活化項目都請fine art底
仲未計策展、康文署旗下啲博物館、藝術館
全部都係fine art可以嘅岀路

Media嘅人真係特別短視
日經post
科科都伏㗎啦
電影
賺到傻
使撚咩
入唔到archi先去讀呢科
Ching 食得幾偏下
呢個topic就嚟變日經
喺連登有咩科唔伏
日本研究
高分入完出黎乞食
梗係啦﹐因為中醫完全唔係建基於科學讀anat有咩用﹐繼續讀陰陽寒熱五行啦好撚有用㗎
留名睇全部科都榜上有名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞