大學有咩科係中學生以為好吸引但好大機會中伏?

530 回覆
732 Like 16 Dislike
升得快算係咁
有幾多人真係讀得掂
呢啲科本身就難 大把人讀到成隻狗都唔過3
仲未計入science多數低分 中學基礎都未打好 上到U更加應付唔到
想通了,即將要和社會接軌,
就職後要拼盡全力 賺錢,拿取權力。
會首先經 香港公開大學BBA(C&G) FT. 進場,先拿Degree。
然後一邊工作一邊拿Master,以最快速度上位。
成功KO第一捅金後,我才能繼續實現夢想,理想。
(搞樂團,養孩子,父母,去幫有需要的人)
4年 Business Law, 將來就可以用法律監管公司各個部門。
又要負責幫公司和 港交所,稅務局聯繫。
更加可以有能力為公司制定未來政策。
表現好的話可以入董事會。
簡直是公司主力核心。
我迫不及待好想玩玩了。

識個以前好關心政治 又年年64

依家又選港姐 又做kol
記下entry呢啲根本揾以前中五學歷啲人都做到,呢啲book keeping簿記嘢嚟,大把上年紀中學學歷既人做緊full set of accounts,但而家要degree又要cpa既人做,有幾多人想入Dr Cr 做埋數會計
依加疫情咪麻Q煩囉
啲拍片考試夾硬變晒essay
個friend讀建築
成日唔見人 4、5點先覆機
唔撚駛瞓咁款
想知有冇例外我見讀archi前途唔錯(至少之後可以考牌)所以心思思想揀,但我真係唔想讀讀下猝死咗

你要人五項全能係咪請返五倍人工
師兄講清楚邊範media唔好吹水唔抹嘴
media都有art底 你識唔識架

以為media淨係拍片拍Youtube之流 就知你好打極有限 識少少扮代表

2d 3d Animation, 用coding 整 generative art, Ardrino整interactive art, video art, photography...大把出路啦下話
你咪叫個讀fine art嘅出黎做囉 睇下識唔識? on9仔

你講嚟講去咪又係做博物館 有幾多出路啊短視撚

策展人 都大把影相 拍片人都會做啦

見你後面啲留言咁撚囂張 本身都唔諗住串柒你 依家一次過覆你
國際關係,利申伏已中
有得揀cs cpeg咪揀ee
一定係 computer science
咩科都俾人講晒
上面有啲科真係唔覺特別吸引中學生,engine個個都當水泡何來吸引
econ都唔覺啲人有興趣
城大政政
我讀到一半,阿沈生先做kol
無,一係爛grade
生物工程
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞