[tvN/Netflix] 韓劇《二十五,二十一》(3)

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
呢2集甜撚到糖尿
見有人估失憶係因為旅行之後有唔好嘅事發生
例如套紀錄片冇經佢地同意之下出咗街
因為呢個旅行嘅本質都係易辰安排嘅拍攝嚟
如果之後有其他嘢發生就令希度誤會易辰咁
所以到21歲先一齊
話晒之前講過19歲佢地會互相傷害
我check過海邊堆相係99年影 希度就係19歲

記憶係你選擇遺忘佢而好耐唔攞出嚟rehearse
就真係會唔見嘅
所以其實唔係唔記得晒所有嘢
而係為咗唔打開呢個旅行附帶嘅傷心回憶
所以特登忘記咗呢段
對應咗中年希度講嘅「冇永遠」
「只係短嘅瞬間 但唔係壞事」

如果真係咁 咁就唔狗血又可以he啦
諗諗吓今集都似想話俾人知班長有啲嘢
除咗佢同易辰傾偈直接講個到之外
唔知點解硬係覺得佢見到智雄俾老師打 衝出嚟幫佢
仲有見到啲傢俬 雖然就grad但仲自己夜麻麻攞返學校呢啲位
都似係想表達班長有啲嘢 同前幾集個好開心嘅形象完全唔同
第十集收視10.879% 12.66%
編劇早晨!
又要開始等星期六
突然諗到
咪話有喪禮場面
但其實前面嘅集數都已經出現過(希度啊爸)
所以話有嘅喪禮會唔會就係呢個
其實好sad 見住佢地中學玩得咁開心但敏彩去到咁大先靠筆記認識到佢地
諗起電影Sunny
可能今集劇情無乜進展
但我覺得今集好有味道
拍到好有青春同時有啲唏噓
各個家庭都有自己難處
有無人知第9集最後南朋友表白個首ost係邊首?
我要斬撚死智雄
Bibi very slowly

著花恤衫嘅牙辰呢 依幕會唔會有
放低下社畜生活 明明佢都只係個後生仔
佢係海邊靜靜睇住四個小朋友,就好似望住自己過去嘅青春
mv好睇 首歌好暖 睇到好感動
好似同佢地5個經歷咗好多嘢
我真係唔忍心BE 我會喊死
好正,有沒中文歌詞翻譯
上面#27樓主分享咗
https://www.instagram.com/p/CbEbkDxMjAW/?utm_medium=copy_link

快啲upload大圖上官網啦tvN
唔𠹌使返工?
表面上睇好似好歡樂 但睇到有啲心酸
泰梨把聲好好聽
高清
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞