下星期去台北(2)

893 回覆
7 Like 2 Dislike

佢係耐唔耐放閘等啲人過去排先仆街,果邊明顯快過原身排果條龍,放你前面就無得講,突然後面放人,你又去唔到先激撚氣,結果你在前面變咗做後面。

係,呢樣野真係好撚on9

放閘果條女真係想捉佢嚟屌,我心諗你係咪無腦,佢夠膽條龍前面有成幾十人,你就截龍放後面啲人過去排。

坐果個幾鐘頭機,無諗過連埋到酒店要搞成八個鐘唔止。

六月尾星期二上午機去 入境都排左成個鐘有多
台灣人Counter都冇人 都唔放D人過去

衰撚過俄羅斯,入過好多國家都會叫你排過去,甚至無叫你排,你排錯都照同你做。

星期五果晚我排錯左台灣人
但佢見我個樣好似好迷茫咁就話見無人先幫我做
下次唔好

仲以為你班機果陣無乜人排,原來係扮排錯隊去排台灣居民。

好明顯非居民條龍排單條排到擺晒蛇餅,咁都有得錯?

我入境果晚係無咩人
不論外國定本地都無人排
我先無睇就咁行埋去
係我行埋去先發現排錯咋

同一晚我係排到去外面一行直出。

唔敢貼相,一陣俾人點相,真係IP 都唔洗識。
去台北,我聽日起程啦
我星期日七點機去。四日三夜。一個人乜都唔駛plan. 正呀

放閘果條女真係想捉佢嚟屌,我心諗你係咪無腦,佢夠膽條龍前面有成幾十人,你就截龍放後面啲人過去排。

衰撚過俄羅斯,入過好多國家都會叫你排過去,甚至無叫你排,你排錯都照同你做。

下次唔好

我入境果晚係無咩人
不論外國定本地都無人排
我先無睇就咁行埋去
係我行埋去先發現排錯咋

我諗早你一班機
落機十一點幾
得我一班機到左,落機我又去左廁所
慢慢行到入境果陣人都散得七七八八先唔使排
有冇巴絲打依家係台北 約出黎一齊玩
星期一之前都會係台北
岩岩忠孝個邊落狗屎 如果落大雨大家會去邊度玩

行商場,台北車站果頭

博佢唔落雨依家出發去十份

今日勁好天。

落梗基隆

去緊十份,天朗氣清

開始落啦

喺野柳有幾滴雨,真係幾滴,依家返梗台北。

野柳食海鮮

想問下間野係叫咩名
岩岩忠孝個邊落狗屎 如果落大雨大家會去邊度玩

行商場,台北車站果頭

博佢唔落雨依家出發去十份

今日勁好天。

落梗基隆

去緊十份,天朗氣清

開始落啦

喺野柳有幾滴雨,真係幾滴,依家返梗台北。

野柳食海鮮

想問下間野係叫咩名

冇影店名

野柳保安宮附近,成條街好多間食海鮮。

咁啱見到有香港人秤梗龍蝦,三隻先2千7百幾台幣,覺得 ok 先入去幫襯。

下次唔好

我入境果晚係無咩人
不論外國定本地都無人排
我先無睇就咁行埋去
係我行埋去先發現排錯咋

我諗早你一班機
落機十一點幾
得我一班機到左,落機我又去左廁所
慢慢行到入境果陣人都散得七七八八先唔使排

頭先睇返相,發現原來自己係去T2
唔怪得無咩人

我上次行下全聯咁

全聯的生果

冇乜野喎
有伏?

佢係耐唔耐放閘等啲人過去排先仆街,果邊明顯快過原身排果條龍,放你前面就無得講,突然後面放人,你又去唔到先激撚氣,結果你在前面變咗做後面。

係,呢樣野真係好撚on9

下次唔好

我入境果晚係無咩人
不論外國定本地都無人排
我先無睇就咁行埋去
係我行埋去先發現排錯咋

重點係:桃園機場海關似乎日日係咁
佢地似乎冇應對方法

哩方面我係要屌既。

我上次行下全聯咁

全聯的生果

冇乜野喎
有伏?

提子或者一包包無得睇哂既生果都唔好買

我喺家樂福都中伏,買嘢唔睇價錢。

我上次行下全聯咁

全聯的生果

冇乜野喎
有伏?

99蚊兩個?

3隻

我上次行下全聯咁

全聯的生果

冇乜野喎
有伏?

99蚊兩個?

幾大個先?

我係全聯買芒果同蕉(當地食,補充下體力咁),貴街市少少,但好靚,冇野喎。

(全聯放哂出來你揀,惠康形式)

3隻

唔貴喎……

我上次行下全聯咁

全聯的生果

冇乜野喎
有伏?

99蚊兩個?

幾大個先?

我係全聯買芒果同蕉(當地食,補充下體力咁),貴街市少少,但好靚,冇野喎。

(全聯放哂出來你揀,惠康形式)

中伏3個 1 pack 係舊價 99蚊1 kg, 新價係 65蚊 1kg。

3隻

唔貴喎……

後尾再買果隻係 22蚊咋~~~

仲係任揀,啱啱雪櫃拎出嚟,隻隻都凍。

我上次行下全聯咁

全聯的生果

冇乜野喎
有伏?

印象中當時冇,而且果間全聯格局似惠康咁。

3隻

唔貴喎……

後尾再買果隻係 22蚊咋~~~

仲係任揀,啱啱雪櫃拎出嚟,隻隻都凍。

芒果凍唔放得耐喎但
岩岩到台北 13號走
你地就好 可以一個人去旅行
我都想
屋企人唔比

點解唔俾?因為太細個?
講真去台灣好安全,真係唔使驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞