下星期去台北(2)

893 回覆
7 Like 2 Dislike
8號夜機去台北
夜晚機場果d電話卡店係咪關哂?
邊到買好?

去4日only
8號夜機去台北
邊到買好?

去4日only

係香港買定
8號夜機去台北
邊到買好?

去4日only

係香港買定

有無邊張無限又平又快
正係識係機場買大哥大同中華電信
第一次夜機去
所以我都費事貼相我見淨係講玩女
飲食野冇人有興趣

我有啊 我而家人在台北 獨遊啊
Btw我覺得機場捷運真係好撚臭

上星期搭都唔覺有臭味

台北地下街臭d
有浸怪味

點解我好似覺得台北冇乜垃圾桶 係街想揾個垃圾桶掉垃圾都好難揾
8號夜機去台北
邊到買好?

去4日only

係香港買定

有無邊張無限又平又快
第一次夜機去

認真:香港買啦~

除非你有朋友接,或者自助check in又或者係酒店,咁可以第二日先搞。

你如果本身有號碼用開而個號碼仲存在未斷氣,可以去便利店增值。不過我覺得幾複雜下。
我就第二日先搞通常。
飲食野冇人有興趣

上星期搭都唔覺有臭味

台北地下街臭d
有浸怪味

點解我好似覺得台北冇乜垃圾桶 係街想揾個垃圾桶掉垃圾都好難揾

係呀屌!我今日行左兩個夜市,你老味搵極都冇垃圾桶既

垃圾徵費:帶返屋企掉。

台北市已算是多垃圾桶。鄉郊除外。

當然,來自匪區新香港人自有一套方法應對香港日後既垃圾徵費措施,不過哩度唔講啦。
飲食野冇人有興趣

雖然已經返咗香港,但都有興趣呀

原樓主有些少隨心見到岩就食既介紹,我覺得幾盞鬼。

咁先係旅行架嘛!
8號夜機去台北
邊到買好?

去4日only

係香港買定

有無邊張無限又平又快
第一次夜機去

我估深水埗有掛
自己就係旺角啲商廈上面買
唔記得名了 都係上網search
8號夜機去台北
邊到買好?

去4日only

係香港買定

有無邊張無限又平又快
第一次夜機去

我估深水埗有掛
自己就係旺角啲商廈上面買
唔記得名了 都係上網search

我買嗰張用遠傳 $65 4g無限
嚟緊去既巴絲可以去下松山文創
而家做緊齊柏林展

幾值得去
飲食野冇人有興趣

上星期搭都唔覺有臭味

台北地下街臭d
有浸怪味

屌啦星我今日先黎台北就體驗曬上面3個問題
捷運有浸宿味
地下街係賓妹 丫差味
行完夜市行埋五分埔 再行埋公園先發覺有垃圾桶
飲食野冇人有興趣

上星期搭都唔覺有臭味

台北地下街臭d
有浸怪味

捷運有浸宿味
地下街係賓妹 丫差味

捷運真係好撚臭 定係我聞唔慣
地下街有咩行啊
有冇手足去過玩嗰嗰野馬飛行傘?
而家做緊齊柏林展

幾值得去

好啊 感謝推介
其實係睇啲咩
飲食野冇人有興趣

上星期搭都唔覺有臭味

台北地下街臭d
有浸怪味

捷運有浸宿味
地下街係賓妹 丫差味

禮拜日喺台北車站行去機場捷運站
嗰條路完全係旺角天橋陣臭味
成班外傭坐喺度開餐
飲食野冇人有興趣

上星期搭都唔覺有臭味

台北地下街臭d
有浸怪味

捷運有浸宿味
地下街係賓妹 丫差味

禮拜日喺台北車站行去機場捷運站
嗰條路完全係旺角天橋陣臭味
成班外傭坐喺度開餐

禮拜日係淡水
淡水老街我以為去左菲律賓
而家做緊齊柏林展

幾值得去

好啊 感謝推介
其實係睇啲咩

齊柏林係一個航空攝影師
影左好多台灣高空相,有風景有人有城市有工程,不過之前空難過左身
飲食野冇人有興趣

上星期搭都唔覺有臭味

台北地下街臭d
有浸怪味

捷運有浸宿味
地下街係賓妹 丫差味

過去3晚都去哂夜市,搵垃圾桶仲難搵過d特色小食
不過我岩岩返左香港了
飲食野冇人有興趣

上星期搭都唔覺有臭味

台北地下街臭d
有浸怪味

捷運有浸宿味
地下街係賓妹 丫差味

不過我岩岩返左香港了

夜市其實真係麻麻
全台灣夜市都係個幾樣野食做膽 好無聊 又唔係正 又熱到出汁
要食飽都要香港價錢 (夜市食飽:要用香港價錢)
入鋪食仲有驚喜(入鋪食飽:台灣價錢) 入鋪用香港價錢好多時都食到d有獎既鋪

垃圾徵費:帶返屋企掉。

台北市已算是多垃圾桶。鄉郊除外。

當然,來自匪區新香港人自有一套方法應對香港日後既垃圾徵費措施,不過哩度唔講啦。

係,好少垃圾桶
所以會帶定一兩個膠袋裝垃圾
飲食野冇人有興趣

上星期搭都唔覺有臭味

台北地下街臭d
有浸怪味

捷運有浸宿味
地下街係賓妹 丫差味

不過我岩岩返左香港了

夜市其實真係麻麻
全台灣夜市都係個幾樣野食做膽 好無聊 又唔係正 又熱到出汁
要食飽都要香港價錢 (夜市食飽:要用香港價錢)
入鋪食仲有驚喜(入鋪食飽:台灣價錢) 入鋪用香港價錢好多時都食到d有獎既鋪

拿,有巴打發現了。

公道d講:新手去或者好日唔去一次台灣呢,夜市係值得去既。

萬一遇到大風大雨,或者你都去過好多次的話,點解唔係兩邊(或者附近街口)去尋佢老味(古早味)呢?

即使係旺區,行入一兩個街口,其實有好多小型餐廳:唔係講落街食麵果種,係正正經經坐好開行冷氣好企理餐廳。

上面巴打話齋,可能係好抵食,平。

你地話算唔算貴?
(果晚勁大雨,我覺得光猛舒服就好)

你地話算唔算貴?
(果晚勁大雨,我覺得光猛舒服就好)

香港黎講好撚平
我last個星期都係瘋狂食鋪頭
平靚正 叫飯再加一兩碟都仲係50 60hkd
想問下去玩滑翔傘 係咪點安排? 我見佢話早一兩日通知佢就OK? 有冇咩要留意
想問下去玩滑翔傘 係咪點安排? 我見佢話早一兩日通知佢就OK? 有冇咩要留意

有個飛行傘既fb
你inbox佢邊日去幾點幾多人就book到
同埋要帶護照
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞