下星期去台北(2)

893 回覆
7 Like 2 Dislike
獨遊15號夜機去
Btw我想問一問恆生銀行紅卡係咪可以係台灣禁錢?已經整左海外提款 但我張卡無plus,好驚到時拎唔到錢

無plus 咁有無銀聯呀?

銀聯好多地方都有得攞錢,個RATE 靚過香港找換店兌。
原來hsbc拎台幣得3.6? 屌那星仲低過兌換店
獨遊15號夜機去
Btw我想問一問恆生銀行紅卡係咪可以係台灣禁錢?已經整左海外提款 但我張卡無plus,好驚到時拎唔到錢

有銀聯呀!係咪可以係atm㩒錢?
獨遊15號夜機去

係。
台北熱到死依幾日都

香港仲衰
獨遊15號夜機去

係。

開海外提款先唔該

睇銀聯匯率果個網喎
貼番先

永康街間蔥抓餅冇咗

春水堂杯豆漿好好飲

唔係嘛??
蔥抓餅我上個月去仲見佢開住
貼番先

永康街間蔥抓餅冇咗

春水堂杯豆漿好好飲

唔係嘛??
蔥抓餅我上個月去仲見佢開住

我上個月尾經過都仲有開wo
星期日一早出發,有冇飯腳。我係巴
大家獨遊係住酒店定d旅舍,有冇好介紹?

book左藝宿商旅

20服務費
其他跟銀聯匯率

book左藝宿商旅

art inn?

art inn好像叫藝宿文旅

我住品格子

呢間好唔好
月尾去揀左呢間

我住品格子

呢間好唔好
月尾去揀左呢間

我自己去親都住品格子3s
乾淨舒服,職員態度好
我自己覺得呢個價錢算好好
如果絲打嘅話仲可以揀女性專區

我住品格子

呢間好唔好
月尾去揀左呢間

乾淨舒服,職員態度好

但沖涼係點,係咪全層共用?

我住品格子

呢間好唔好
月尾去揀左呢間

乾淨舒服,職員態度好

但沖涼係點,係咪全層共用?

係呀,廁所沖涼都係共用,但都好乾淨
基本上同喺google搵到啲相係一樣
留名 下星期去
依家去機場
11月先去 為睇演唱會
11月先去 為睇演唱會

btw諗起有事要向各位巴絲求救
是咁的 小弟非香港出世 但係身分證係3粒*
上年5月第一次去台灣 咁張入台證就係要寄信嗰款
然後睇佢話第二次要帶埋之前啲入台證方便check in定過關
但係我上年張入台證唔見咗
想問下check in or其他會唔會有影響?
搵佢官網Q&A又叫我問航空公司
但係次次得閑打電話時又冇人聽

利申 港航
11月先去 為睇演唱會

btw諗起有事要向各位巴絲求救
是咁的 小弟非香港出世 但係身分證係3粒*
上年5月第一次去台灣 咁張入台證就係要寄信嗰款
然後睇佢話第二次要帶埋之前啲入台證方便check in定過關
但係我上年張入台證唔見咗
想問下check in or其他會唔會有影響?
搵佢官網Q&A又叫我問航空公司
但係次次得閑打電話時又冇人聽

利申 港航

總之你check in時show到有效入境既台證就得
我成日出出入入佢都無問我睇舊證
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞