下星期去台北(2)

893 回覆
7 Like 2 Dislike
珍珠奶茶我推介茶湯會

又準備落啦

啲人話係午後雷陣雨

落緊啦岩岩 其實夏天就係咁
不過今日睇黎特別勁

樂觀D睇,落雨點都好過打風 講真台北落雨就梗,去幾日點都有一兩日落

呢邊打風同香港完全無得比

台北風係冇咁勁,因為台灣d風係係南部上,上到北部大部分已經比中間d山打散晒
你試下係高雄屏東,吹到你頭都甩

梗係唔係 呢邊打風勁到仆街
香港高樓大廈多 impact無咁大

咁如果你空曠,又遇着強風都有返咁上下
但同一個風,南部同北部差好遠
台北有咩問題
日日都係下晝先落雨

又準備落啦

啲人話係午後雷陣雨

落緊啦岩岩 其實夏天就係咁
不過今日睇黎特別勁

樂觀D睇,落雨點都好過打風 講真台北落雨就梗,去幾日點都有一兩日落

呢邊打風同香港完全無得比

台北風係冇咁勁,因為台灣d風係係南部上,上到北部大部分已經比中間d山打散晒
你試下係高雄屏東,吹到你頭都甩

梗係唔係 呢邊打風勁到仆街
香港高樓大廈多 impact無咁大

香港最美的是屏風樓
今日去淡水鳩hea下 再去故宮博物館睇下野先

舊肉形石去左南部展館

舊肉形石去左南部展館

南部展館好似要book ?
台北其實都幾無聊
根本就係大陸二線城市
台北其實都幾無聊
根本就係大陸二線城市

你唔識玩咋話
台北其實都幾無聊
根本就係大陸二線城市

你唔識玩咋話

睇人姐 我玩7日都唔夠
台北其實都幾無聊
根本就係大陸二線城市

大陸?你指屯門元朗?
九份十份點樣係一日內玩曬?
有冇巴絲有教學?唔貪心,唔想走馬看花。
朝早9份定係夜晚9份比較好?
之前每次去都係朝早去,夜晚景色會否不同?
Btw 我酒店係基隆,就係夜市附近1分鐘路程

九份十分呢條route 講左咁多年 google大把啦下話
朝早夜晚咪睇你自己行程
既然你都去過 咁應該有啲concept啦
會否不同
咪日頭夜晚分別 維港啲燈都有不同架
不如你plan好再擺上黎 睇下有咩問題仲好

朝早夜晚咪睇你自己行程
會否不同

洗唔洗玩到咁串

朝早夜晚咪睇你自己行程
會否不同

洗唔洗玩到咁串

我5年前仲係中學雞個陣已經上網搵到九份十分點去
唔明點解問到2017仲有人伸手
其他個啲問題都係on9 朝早夜晚有咩唔同
未見過人咁問 唔通啲屋識變?
就算我去得果邊多但其實我都會留意返有關post,例如話交通改左,或者有新景點新玩法。

我都唔可以幾年前去過d野當宜家都係咁。

有巴打問都ok既,最緊要講清楚想要乜,有咩要求或者限制,喜好咁。

最憎係就咁伸手又冇任何idea,我有心想答都唔知由邊度入手好。
講下濕鳩電話卡

我係喺香港鴨記買,求其搵最平果張,賣70蚊話5日 (標價係168蚊),每日1GB 後限速

有機會要自己部機SET APN (WIFI 蛋或電話都係)

IP 係經香港出,慢到抽筋。

上網得 50KB/s 左右。(1Mb 速度都無)

load 嘢慘過撚,下次都係咪撚搞。

早知買張泰仔 AIS 算,可惜佢得8日,唔夠我去埋台灣。(只COVER到一日)
講下濕鳩電話卡

我係喺香港鴨記買,求其搵最平果張,賣70蚊話5日 (標價係168蚊),每日1GB 後限速

早知買張泰仔 AIS 算,可惜佢得8日,唔夠我去埋台灣。(只COVER到一日)

自膠!RE 撚錯。
講下濕鳩電話卡

點會唔係係呢邊買又平又快又無限

聽日飛,不過我都係鴨記買,因為唔想排隊
其實啲巴打問到好主觀嘅問題 我通常都廢事答
例如邊間好唔好食 我答好食 你去到覺得垃圾
朝早定夜晚靚 我覺得夜晚靚 你去到又唔覺
呢啲好難講 個人感覺黎
所以不如問啲實際啲嘅問題仲好
啊!!!!!!!!!!!拒絕唔到佢地買撚左啲垃圾返黎

唔想走馬看花既話,我覺得玩唔哂
因為十分d車好疏,你時間難預
而且九份d舖頭好早就關,大約7點到,8點前應該好多都關哂
兩邊時間都要就,所以我覺得有時間既話分開兩次去仲好
講下濕鳩電話卡

點會唔係係呢邊買又平又快又無限

聽日飛,不過我都係鴨記買,因為唔想排隊

使鬼排咩 已家咁多間

零晨先到呀,個個都話無電話卡賣啦

求其頂住先。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞