死後,我成為地府的牛頭馬面(重整結局)

536 回覆
204 Like 13 Dislike

「死後,我成為奈何橋的孟婆」自有分曉。

點解我起某個笑話:「
孟婆:閻王,我已經按約做左一百年孟婆,係時候比我投胎做人啦。
閰王:好,飲左呢碗湯你就可以重新做人
.
.
.
孟婆:我係邊個?呢度邊度?
閰王:由今日起你就係孟婆,因前世罪孽太多,本王比機會你做孟婆贖罪,你只係要負責將孟婆湯比投胎轉世既人飲,只要你做滿一百年,我就比重新做人既機會你
孟婆:謝閰王
.
.
.
閰王:牛頭,呢次係第幾次呀?
牛頭:回閰王,第2047次啦....」

屌笑死
各位巴打,新故應該下星期出,牛頭馬面依然會存在,新故有佢地既情節,到時請大家支持細佬。

未like fb既就記得like下
各位巴打,新故應該下星期出,牛頭馬面依然會存在,新故有佢地既情節,到時請大家支持細佬。

準備出新post,帶望巴打支持
好啦好啦,正皮支持

文唔係個個都有時間寫,而我哋都係一個睇文心態,大家俾啲尊重俾作者啦
好啦好啦,正皮支持

文唔係個個都有時間寫,而我哋都係一個睇文心態,大家俾啲尊重俾作者啦

thx啊巴打

新post已出,希望仲有巴打支持
好啦好啦,正皮支持

thx啊巴打

孟婆果個 post?
好啦好啦,正皮支持

thx啊巴打

孟婆果個 post?

係啊
辛苦樓主了!好鍾意你個故,加油! 有些位寫得很感動,期待你下一個故
辛苦樓主了!好鍾意你個故,加油! 有些位寫得很感動,期待你下一個故

開左新post,希望支持下細佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞