漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論(4)

757 回覆
20 Like 3 Dislike
數返話數 而家大概夠內容出新一卷單行本
所以葦原應該忙緊彩封 內頁 單行本修正之類
再加之前用咗時間處理新人道場 8月估計都係1話 25-27p
我只想身體健康.........
估25卷封面剩係得水上一個
Day 1: Q1
Q:舊東隊(二宮 加古 三輪) 操作員係邊個?
A:月見(現三輪隊操作員)

Day 1: Q2
Q:二宮定出水勁啲
A:1V1 二宮贏面60% ,太刀川隊太勁,Rank戰就成日出現出水贏二宮畫面

Day 1: Q3
Q :志歧係咪因為唔識應付男仔先做操作員?(那須隊
A:因為佢唔擅長跑/跳

Day 1: Q4
Q :荒船會唔會驚雷神丸如果有人話佢知雷神丸係狗?(荒船驚狗,休斯以為雷神丸係狗
A:荒船識分犬科動物,如果話雷神丸會咬人會做好心理準備

Day 1: Q5
Q :陽太郎出世雷神丸就喺度?
A:雷神丸比陽太郎遲出世
Day 2: Q1
Q:點解用黑trigger會提升trion量?
A:因為會疊加黑trigger 製作者trion能力,而且往往會多過生前trion量,因為製作過程會將trion結晶化。

Day 2: Q2
Q:那須隊????(睇唔明呢句
A:一大堆人名

Day 2: Q3
Q:茜哥哥個名叫咩?有冇同小熊表白。
A:瘦馬(?)。我覺得無表白,因為會另那須隊離別變尷尬。

Day 2: Q4
Q:鳩原究竟打中左邊個?
A:用緊變色龍嘅歌川,之後訓練到可以一邊睇雷達一邊狙擊。(果然係技術Number 1)

Day 2: Q5
Q:點解射手啲方塊會唔同形狀?方塊/球體(二宮用錐體,加古用球體)
A:因為改攻擊力同子彈數目,但涉及好高技巧。二宮????(睇唔明呢句)但係唔太介意形狀
Q2問那須係喺隊外有咩關係好嘅人
男有 表弟奈良坂 奈良坂徒弟古寺 無咩特別原因但北添 同小熊關係唔錯嘅歌川等
女有 照屋 小南 小早川杏(加古隊operator) 月見細妹(b級下位 同隊仲有北添細佬) 等等嘅同學校高年級同學 另外仲有鍾意電影嘅真木等

Q5 改變子彈形狀似乎可以深入細化子彈威力同彈數
但將子彈由立方體以外嘅形狀進行切割要求相當高技巧
出水都做到 但個人對形狀唔太有講究所以照用立方體
就黎現實一年等於漫畫一日咁濟
31號截訂
月刊期數 週刊頁數
有得睇已經好好 仲嫌三嫌四
只係想講吊住吊住仲辛苦
唔好咁啦 古拿比加仲未落到船
唔夠喉
單位增加嘅同時,勝利條件亦都變更
特別課題3
今話進度好快
第2次戰鬥模擬一take過打曬
第一次個陣要同你講模擬戰點運作丫嘛
第二次剩係交代轉變點直接skip哂黎交代其他野好正常
但第三次應該會畫返詳細d
唔夠喉
每次睇完都想繼續睇落去
好似吸毒咁
水上好勁 仲keep到第二位
漆間隊個操作員六田應該頂唔順
終於開始講下漆間隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞