漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論(4)

757 回覆
20 Like 3 Dislike
香取有仔就唔理隊友生死
竟然連香取都

https://twitter.com/vavajun/status/1566258293332271105?s=21&t=oBUfNf9_SPc9R3kI6Sy2lw
咁就一集
今集去到9月6先記得要睇
希望下個月仲記得
博客來今日同聽日有優惠
買夠1000台幣就有88折
出reply 嘅一刻係齊晒24冊
係時候以實際行動支持下
利申:實體版同電子版都有
on9,個解決方法cls
咩叫鳥丸派
姐係佢d fans?!
完全估唔到係靠呢招令香取變返正常
睇唔明尼格
打多咗派字?
威脅烏丸走 因為太多fans???唔知
原文都係城戸派 忍田派 烏丸派
但每個派字都可以有兩種解釋
整個派 OR 某個派其中嘅某部份人
所以傳聞到底指邊個威脅邊個好含糊
所以先係傳聞
不過意思都係「被威脅嘅唔係烏丸本人 而結果逼使烏丸要離開本部轉到玉狛」
trigger off左會勁D

World Trigger Episode 34 - Trigger off!
4,037,587 views Jun 17, 2015

https://www.youtube.com/watch?v=hiwdxCU9VOs
border嘅trigger 會佔用用家好多trion (mp)
去預留比bail out功能
而風刃殘彈數同用家trion 掛鈎
所以三輪trigger off 空返多啲出嚟比風刃用
黑trigger同普通trigger係唔可以共存
所以要用黑trigger一定要普通trigger trigger off先
黑trigger同普通trigger係唔可以共存
呢part應該冇講實
trion體上面再覆蓋trion體目前係可行
有講過黑trigger無緊急脫離
正常border trigger都裝有緊急脫離
所以我有咁既結論
有冇講實基本上冇咩分別
你所講嘅可行實際上都係得空閑一個特殊例子
而空閑嘅情況又太特殊根本唔可以拎黎一齊講
而且主要係因為觸發體其實唔係單純換裝
佢其實係直接用觸發體替換原有身體
原有嘅身體就會存放係trigger擺放觸發體嘅空間到
所以就算你話覆蓋其實都只係將一般觸發體換成黑觸觸發體咁解
咁咪會變成要用時同兩份觸力去hold住兩個觸發體囉
休斯而家封閉測試應該都係肉身>事先無角trion體打底>每日再覆蓋一個無角trion體比隊友睇

兩重消耗的確係問題 但假如afford到 又不影響輸出
用黑trigger打輸都唔洗再用另一支trigger變身 立刻保底有個bail out走
bail out功能 = 賢者之庇護(復活甲)
妖視叫black trigger同三離子
(之前敵人用以為系bad trigger
bail out 功能:當用家被穿心/爆頭/多處傷口流失trion過多後 系統判定用家即將維持唔到trion體會變返肉身 自動將用家肉身傳送返基地
畫面上雖然會見到有條流星由原地飛走
但只係作標示位置用 肉身並唔係咁樣飛返基地

同打機原地復活唔同 被打出bail out後/或者單純被打爆成肉身後
要等一段頗長時間先可以再變成trion體再次投入戰鬥 呢段回復時間起碼要小時做單位
根據每個人trion量多少而定 愈多需要愈長時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞