漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論(4)

757 回覆
20 Like 3 Dislike
好期待
想睇A級既戰術同配合
不過真係好慢…..
依家先第四日
隻game啱啱先玩完模擬
仲要玩多兩日特殊模擬
再完阿再檢討,三年先出到三十話
呢part睇多兩年都唔奇….
2016-2018停過年幾兩年
我表示有得睇就知足
嗰排真係好痛苦
戰鬥模擬演習3日總分
第1名歌川第1隊 13勝5敗12平 1750分
第2名二宮第8隊 15勝4敗11平 1660分
第3名古寺第6隊 11勝6敗13平 1610分
第4名諏訪第7隊 10勝16敗4平 1590分
第5名北添第4隊 10勝12敗8平 1540分
第6名來馬第5隊 11勝12敗7平 1490分
第7名水上第9隊 14勝7敗9平 1420分
第8名王子第2隊 8勝10敗12平 1390分
第9名村上第10隊 9勝11敗10平 1260分
第10名柿崎第3隊 8勝13敗9平 1170分
第11名若村第11隊 3勝16敗11平 650分

3日總分
第1名水上9隊 8425pt(7005-第1)
第2名古寺6隊 7354pt(5744-第3)
(全部共通課題已完成, 分擔課題 Day 2 3 有早起身答問題未抄)
第3名諏訪7隊 7190pt(5600-第4)
第4名村上10隊 7125pt(5865-第2)
第5名二宫8隊 6905pt(5245-第6)
第6名來馬5隊 6808pt(5315-第5)
第7名北添4隊 6782pt(5242-第7)
第8名歌川1隊 6729pt(4979-第11)
第9名王子2隊 6627pt(5237-第8)
第10名柿崎3隊 6336pt(5166-第9)
第11名若村11隊 5795pt(5145-第10)

減走戰鬥之後
除左水上學霸隊 7000分 古寺 留力隊估計都7000分
諏訪呢隊都唔係太差,都有第四名
而差距都唔算大
所以 戰鬥模擬演習個分好似比想像中更加重要

共通課題 1000*5 TOTAL 5000分
分擔課題 5000分
特別課題 100*5*6=3000分(取消一日)
A級加分位每日刷都係30分以內 最多 1000分上下

戰鬥模擬演習
Day 2 勝50 平10 負0
Day 3 勝100 平20 負0
Day 4 勝200 平40 負0
尾兩日仲有兩場特殊戰鬥模擬演習
Day5 勝100 平20 負0
Day6 勝150 平30 負0

同埋36小時 長時間戰鬥測試
突然間諗起二宮而家講鳩原 咁件事咪會變左成個A級都知?
睡房點會有閉路電視
本身有部分當日有份去追捕既A級係知
同埋同鳩原有關係既人 eg東

而家係唔係逢2進1,每2個月1話
個post就嚟剩係得生日tweet
起碼都叫有野po下
一卷卷咁睇返會發現返好多有趣位
作為日本盂蘭盆節企畫 今日至17號twitter又有q&a
第一日比較有意思嘅題目,關於三輪隊嘅成立經過:

第一期東隊解散後,月見因為唔放心所以一直跟住三輪,然後會合當時solo嘅米屋,由其他隊挖角奈良坂。古寺加入係三輪隊剛升上A嘅時候。
仲有if遊真嘅身高
Day 2 q&a 部分內容
小南小時候曾捲入同近界民有關嘅事件,成為加入舊border契機。

目前作為監察員班A級,留宿本部,每8個鐘輪班:監察・防衛仼務・休息。果然border都係一個黑心工場
Day 3 q&a 部分內容

123話 影浦叫加古做ファントムばばあ(Phantom BBA 詭影大媽)
呢個稱呼嘅由來同點解加古無嬲 :

A級時代,影浦基本上被加古屌打,而令到影浦非常不爽嘅加古嘅戰鬥style,就係呢個稱呼嘅由來。
而加古一直睇小影浦所以唔會嬲。

睇嚟加古都唔會stimulate到影浦個side effect
定係追尾太多角度 另影成身都feel到
若村好慘
我都覺得係子彈
自從休斯打贏影之後
發現影個side effect唔係無敵
斬擊/狙擊 一下下就避到
但係射手啲子彈太多 就算全身感應到都未必避到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞