漫畫境界觸發者 ワールドトリガー World Trigger 集中討論(4)

757 回覆
20 Like 3 Dislike
Day 5 q&a

Q. 維薩同加羅普拉隊長大叔,都係故事中比較少有年紀相對大但仍然上前線嘅角色。是否近界入面,就算3~40歲以上,只要持續訓練trion器官,上前線都係習以為常?
A. 維薩係相當少有嘅類型,不過的確3~40歲以上上前線係平常事。

Q. 加羅普拉入侵時,潛入基地三人組偽裝成人型兵,係用緊薇恩(ウェン)嘅trigger 藁の兵,定係其他trigger?
A. 係用緊另一個trigger,叫被り物カトプトロン(應該係鏡希臘文?)。可以讀取附近人或物嘅形狀然後改變友方T體外觀。

Q. 遊真對父親呢個side effect有咩諗法。
A. 繼承之前,會覺得「真係方便」。

Q. 遊真自己講大話的話,會否因為side effect而有咩不適?
A. 不適就應該唔會,只係望鏡時,可能會見到自己口冒黑煙。

Q. 三輪除咗自己隊員外有冇咩關係好嘅人。同同班同學嘅仁礼(影浦operator) & 三浦有冇兩句。
A. 三輪內心應該覺得未至於關係好,不過係學校經常會同以上兩人有計傾。本部嘅時候,亦經常會去搵佐伯,里見,桃園,王子,樫尾,巴講嘢。

Q. 20卷內頁寫,嵐山會強行搵迅一齊放狗。嵐山係唔係會特登去玉狛支部搵人?
A. 如果迅冇係約定地點出現就會。不過通常迅會出現。
想問下最初的東隊(東+加古+二宮+三輪+月見蓮) 當時係唔係排A1位?

感動
到底2023年可唔可以完左個第一階段封閉測試?
229,230已更
香取正到呢
成個香取隊都用緊自己嘅方法激勵對方
初初出場個時成隊嘈到仆街
冇諗過可以畫到咁friend底
邊度有得睇。。。求教
東立
屌 真係好正
仲要講每一隊嘅變化
點解可以寫到咁好睇
香取真係世一
萬能適性勁屈,本身已經係雙適性依家仲可以學適性

可以玩行動力特化
Base 16
褐子適性+2
手槍適性+1
之後偷到炸蜢適性可能再快啲
咁鋼個角色係咪應該都會越打越勁
萬能型超勁,唔知可唔可以同時帶2個相同技能?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞