歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (126) Make Model No WAR

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
娘咩。。。好正wo
香港啲眼鏡鋪廚窗擺親嗰啲我真心唔識欣賞
尤其係嗰啲車頭燈咁大副嗰啲
我自己副眼鏡都帶咗成十年唔捨得換, 當年揀好耐先落到手
識玩一定叫人戴呢啲眼鏡玩女王SM
你係女咩?
Thank you 咁多位巴打

我試下搵下位噴下先 一般噴場係咪要自己買支槍先?
唔係
基本上你拎盒模型上去就得
墳場齊唔齊油
基本色應該點都有掛
我唔係女(唔似你哋, 我老實嘅)
純粹係想片下香港嘅流行品味我自己無論男女款都唔啱睇
以前中學嗰陣啲女同學就係好鍾意帶埋啲車頭燈咁嘅款, 所以特別拎出嚟講
冇喱啲痴撚線性癖
我S佢M
我M
想問下rg 骨架 用Gaia p01上色係咪唔會甩 定用nazca底灰先唔甩
學到野THX

另外想問埋金屬紅藍金陰影問題

一般做法係底漆補土(灰色)>>底漆(亮光黑)>>底漆(銀)>>開始疊色面漆(透明漆)

如果我想加陰影 係唔係疊色面漆之前係陰影位落定D透明黑 再疊紅藍黄呢類透明色?
但呢種方法無得噴高光 有少少怕太重口味
我睇youtube嘅結論係只要唔係軟到好似香口膠嗰隻咁就同上普通底灰冇乜分別
我都冇試過 去到咁深入答唔到你
理論上面頭嘅透明色真係千變萬化
覺得可以呢方面試下
nazca底灰要用np003開
我前排問過 結果都係叫我薄噴賭下 但我無膽都係加多層保護算
P01斷曬貨
最後買左Finisher FT19 Multi primer用算
NP003斷曬貨
聽講用modo D01都得
我記得突擊 自由 命運啲骨架 係好易甩
Nu 獨角獸 呢啲好似唔同料 係咪用返普通底灰就得
Finisher multi primer用唔用到落蝕刻片
識貨呀,家陣果d車頭燈咁大既
唯一好處就係遮住d港女個樣囉。。。
只係試過一次係可以
唔肯定 要問其他巴打
簡單就噴銀嗰陣留啲黑就得
當然噴銀之後補噴少少透明黑/黑邊都ok
用透明油tune就可以後期噴,紫邊加藍主色/橙配紅咁樣
不過容錯空間比較細,始終透明色要疊得小心好多,疊咗補唔返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞