歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (126) Make Model No WAR

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
wip
發誓以後都唔會再整格仔裙,間條襪

終於有時間噴,但屋企得支game color air 嘅polish gold, 好在出嚟幾似bandai官圖嗰隻色,跟返官方個tutorial就算噴完再砌唔會點刮到,不過最後都係自己手震刮到少少,好在無視大法功力深厚,而家要搵埋條鍊就perfect
take care
hg嘅話多數揀0.1/0.15
不過都係個人喜好
hg 0.2太粗
mg都還好
刻線呢樣野真係冇一定
如果淨係加深原本有既線條多數0.3或以下都夠

最終係用貼紙算。

之前叫人幫手買既桜花美甲貼。係睇到有邊
事原上年尾我就新屎坑買左支nazca 油玩下,因為窮撚又懶既關係我就無買到np003上網學照用t06開油,最後去到AV油滲線發現75%可以輕鬆咁將nazca 底灰全部抹甩晒...

為左求真既精神我最後都係

買返一支np003再試多一次

先噴左白色再上nazca 底,75%酒精微甩

零件直接上,超微甩

所以都係奉勸各位,要用nazca灰就唔好慳果百三蚊買埋支開油水啦

btw rip 我25ml 既nazca heavy
依家75%火酒仲難買過nazca thinner
你試色呢塊件其實咩黎
刻大隻啲有時0.3-0.5都用到
所以真係個人喜好
未試色件
建議0.1-0.5買full set
0.1-0.2買靚啲 粗嘅反而可以妥協下用cheap嘢
富聯?
睇你啲寬刀係用嚟做乜
如果係用嚟掘深坑
你用啲cheap野會掘到個底凹凹凸凸
如果用嚟做無縫就冇乜所謂
不能說的地方
收到
MXXXXXKS
我都係用呢款
得罪好多人
一定係用左madworks 先甩啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞