歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (126) Make Model No WAR

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
哇屌咁PG點搞
屌拿星打都冇打過黎就話
快件派送不成功(因休息日或假期客戶不便收件),待工作日再次派送
On9?
我記得智能櫃有格好大格既
派到再算啦
天下送貨一樣閪
何解?
你甩到咁,先怕你補完其他件都係咁再甩過
我d fd做倉,話政府玩清零玩到已經3個人做十個人既野,老闆畀雙糧求人返。
普通做前線派唔切完全正常

其實而家重多唔多人玩sd?

呢隻係我中學時整。

個時全手油,未有滲缐要攞marker 上缐
唉算啦。無視大法算。

呢4塊野洗各洗左2次油。玩左成個星期。
一舊野無分件d 色自己諗,噴到頭都暈埋
我硬係覺得壽屋d膠同b社分別好大。做表面處理功夫多好多。
行出去玩具台好似個三國bb post
我啱碌面書見有幾個人改sd改到出神入化⋯⋯
作為一個壽屋撚,你件野如果真係洗左兩次我可以同你講 已經唔可以再洗

洗兩次d 件已經好傷,仲要有3mm 你再洗多次到時噴好一插野受力必爆

因為base on 你已經洗左兩次,而家最好既做法

1. 先用遮蓋紙係件野上面瘋狂咁黐>抆>黐>抆,睇下有幾多色仲要甩到出黎

2. 睇下上面個step 會唔會連另外兩隻紅色都甩埋,如果甩埋你就可以慢慢搞...用#800海綿砂紙慢慢係上面磨啦,唔洗見到原件色,去到見底灰就可以,到時再做多次step 1,睇下d 底灰咬得實唔實

3. 如果淨係而家果隻深紅色甩,你就可以遮蓋另外兩隻紅色,同樣用#800磨走d 紅色再上多次金屬色(你應該係金屬色疊透明紅)

btw 你已經洗過兩次,#800磨漆輕手d,唔係真係有機會碎
派左 屋企樓下攞
搵水貼遮左佢係咪仲快
多謝老子巴咁詳細答覆。

其實唔計洗2次油,磨我都磨過2次

另外隻深紅係赤角來的。下午打瀉左大半支。

我放棄啦
係嘅。

不過條氣唔順

攪左成個星期。

林尾香。

拎呢d平平地一隻黎練手勢都幾抵玩
如果成日都係咁,掉撚左卷膠紙佢
第一次試電鍍色。

噴完第一次上咗銀色發現打磨係有要求的。 洗。

再來一次上完銀發覺唔勻。磨。

之後d鮮紅又出事。磨。

銀色上普通透紅。屌,原來會變暗。再試另一塊金角上透紅。滿意。厚油。全洗。

尋日買到赤角,今日造。撕紙出事
其實又係自己懶,有幾塊紙係係塊cutting mat 上痴左一排嘅千年遮蓋膠紙
比卡超連對耳都手黑色
都無黑色
唔係黑色架咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞