歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (126) Make Model No WAR

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
但諗深一層如果我真係走左去買咪咁冇得盲反
無頭髮最好打
咁我手上有透明膠板既
但條線咁幼好難拍片/影相比大家睇
都係主要睇刻落件度嘅客觀效果
例如陰力刻要刻幾多下先見到條坑
拉唔拉到絲
刻完之後條線兩邊啲膠會唔會爆起
依家用緊eiger個把
好瘋狂 陰力3下左右就有料到
咁幾好啵
我用bmc都要4-5下
不過我陰力唔知係咪同你嘅陰力差唔多
我陰力係完全唔用力係上面拉下拉下
同埋可能我新刀刻得個2隻
唔知用耐啲會點
同埋同bmc 一樣 除咗手柄外 成把刀都係打到平哂咁滯
其實有樣嘢令我煩惱咗好耐
揀筆塗本身就係因為唔方便用噴罐或者噴槍, 但係想發色靚啲 / 冇咁易甩, 就最好上 Primer + Surfacer
傳統嘅我知道都係可以揀噴罐或噴槍, 咁其實有冇咩其他替代品㗎呢
先上白/灰/黑/其他色當係底色? 呢招以前淨係用 Gundam Marker 嘅時候試過, 好似唔係太啱成本效益。
定係可以試下幫襯 modo, 見佢啲底灰個係可以直接用筆上 (但我記得有次見到佢其中一樽後面寫住唔可以就咁用筆) 有冇咩其他牌子推介

望見家鄉
咁撚勁

仲勁過MH d hunter
自帶bgm
頂你個肺,我推
油漆除左黑色金屬色呢d 霸道油漆之外,一般油漆都好睇佢下面個色係點而有變代

灰色就係其中最常見遇強越強既顏色,黑色上灰就一野就可以拎到舊野變到灰色,白色上灰就上極都好似無上過色咁
你能用色色的眼光看櫻兒嗎?
利申:不能
三森巴唔爭在買埋支raser
人類要互相理解真係幾乎無可能既事
係要得到有大石頭跌落嚟嗰刻先得

屎忽痕買左戰錘d 連油既起始套裝,跟d youtube 教學片油效果都幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞