歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (126) Make Model No WAR

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
你咁用就當消耗品 再平就實驗室吸樣本嗰啲毛細管 淘寶好平 如果讀化學入過實驗室就知點用 唔駛搵嘢吸 靠毛細管作用啲液體自己索上嚟 係啲好幼嘅玻璃管 都係一次性
btw唔建議post TB link.
學今個post 主題

make model no war 係啦
明你講咩啦
大學都用到 不過係塑膠版
我決定整雷鳥號SMP既烏克蘭國旗色表示歉意

見到東雲都畀大家搞到好唔得閒,唔知佢又幫唔幫到大家。

https://www.youtube.com/watch?v=SI2hsne8d_Q

技術可能差少少(講緊砌模型呀),但鏡頭既運用應該都值得參考的
J model girl no war
咁人哋寫到話會接代工 public post
For $ 唔 for fun
撇除製作者因素,件作品/sample會比人評頭品足都好合理嘅,一間餐廳嘢食賣相差都會比人po上網啦
會引起討論即係大家對件嘢有意見姐,又唔係咩人生攻擊
呢個sample咪比到advice 喺 揀刻刀粗幼/滲線顏色/gk製作有咩要留意
可能成隻睇唔錯架
佢淨係close up個頭
岩,所以我覺得應該直接去佢個fb post下面留言話比佢知
Erm 呢個我都包容唔到
個紫藍色位唔放大,Stevie wonder 都睇到有問題
以前跟人去清bar 飲酒,啲人教用strfucks 嗰嗰扁身飲管,用毛細管作用吸水滴落whiskey 度
(後尾我嫌麻煩飲shots 算

我諗可以用嚟溝油嘅,不過真心慢
大學玩過 就唔駛我多口水
錢就佢賺 意見就連登比
啱晒不嬲呢度都係免費模型班
呢度愈嚟愈似mb post
驚死有咩驚世密技留出公海益左人
關節聖水
我個frd問我做乜唔攞呢啲搞掂佢
駁唔到
華生,你突破盲點
又擺我上枱
我而家好大粒咩

所以當見到人哋作品嘅時候我好多時都選擇唔講咁多, 因為如果條友唔係廿文廿武嘅話
我嘅態度係"If you can’t say anything nice, don’t say anything at all."
當然我唔會要求人哋都係咁, 始終有啲人係好為人師啲, 把口/隻手鍾意郁下
除非製作者講咗啲完全唔符合事實嘅嘢, 例如X-20同X-20A係同一樣嘢喱啲誤人子弟嘅資訊
上面嗰隻hi-nu我唔會猜度佢係咪客套說話, 在我自己條界嚟講唔係廿文廿武
我自己單憑張圖分唔到佢係咪代工定係點, 一般我喺觀賞人哋作品嘅時候唔會考慮喱樣嘢(畢竟我唔係個客, 而且冇打算接job打探行情)
我只會考慮我能唔能夠喺佢分享嘅嘢入面拎到啲咩靈感或者啟發
因為我覺得
滿意自己成品嘅人如果有心改進就會主動搵方法, 讚佢係最大嘅支持
唔打算改進嘅講完都係當你擺架子, 如果你唔係想擺架子枱高自己咁就評嚟都無謂, 即係你批鬥袁生咁有咩意思
唔滿意又想改嘅自然會問到啲比較有實際目的嘅問題, 咁就直接答佢唔洗屌
唔滿意又唔想改嗰啲會自己慢慢走, 咁嘅態度貼得出嚟都係r下like, 無謂嘥口水
批鬥袁生
大魔巴果D我有細心睇過實物無咁差, 有咁差我都會講
我自己都會有咁差既情況不過真係好HEA整既時間, 我隻wing mg個頭都係咁
就算你同福巴d野我都會細心睇當然唔會拎顯微鏡黎睇
有時唔得就係唔得, 問題有時無人提我就唔會望多眼, 咁真係會睇唔到咁解
但睇唔到又唔等於佢件野真係得
你落墳場睇下我隻風車, 唔得架, 整個樣出黎ja ma
又擺我上枱
我而家好大粒咩

所以當見到人哋作品嘅時候我好多時都選擇唔講咁多, 因為如果條友唔係廿文廿武嘅話
我嘅態度係"If you can’t say anything nice, don’t say anything at all."
當然我唔會要求人哋都係咁, 始終有啲人係好為人師啲, 把口/隻手鍾意郁下
除非製作者講咗啲完全唔符合事實嘅嘢, 例如X-20同X-20A係同一樣嘢喱啲誤人子弟嘅資訊
上面嗰隻hi-nu我唔會猜度佢係咪客套說話, 在我自己條界嚟講唔係廿文廿武
...

咦喂
文化唔同真係唔好亂講野
上reddit模型區,講完nice然後再講意見點樣做得好d,都有個三唔識七既人回覆我話我冇禮貌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞