烏俄戰爭 Live

468 回覆
61 Like 4 Dislike
鬼咩 成個白俄就係佢上面 點撚打
野心只會越大 會上癮 下個就波蘭
屌我睇咗做個總統死撚埋
一定唔會就算俄羅斯射左核彈去美國 美國都會因為大愛而唔會核回擊
最後會係邪惡軸心贏
.Russian captured the city of Hostomel, 15 mins west of Kyiv
Ukraine's interior ministry says
北約俾唔小Javelin反坦克火箭烏克蘭。打城市戰最有效
佢死咗應該烏克蘭全民肉碎都唔會投降
佢地而家都好團結 歐洲唔出手嘅話大機會比人打爆都唔降
現代機械化部隊嘅速度快到你想像唔到
可能等多半日基輔就玩完比俄軍全面控制
講真好佩服佢
有啲人笑佢演員出身但係問心 有邊個可以頂得順佢嘅壓力有佢嘅勇氣
思想仲停留緊喺二戰
原來依家先進到兩三日就食咗歐洲第二大國
我又冇咁悲觀 由開波到宜家就十二個鐘
現代戰爭速度足夠佔領基輔
但係仲未有footage有俄軍入大城市 即係烏克蘭仲抵抗緊
我諗俄佬未必係想像中咁強 如果烏克蘭肯傾國之力反抗未必冇得打
.4 ballistic missiles fired from Belarus into Ukraine just now, Ukrainian army confirmed

.Fighting are reported to begin in the outskirt of Kyiv.
https://twitter.com/jarekkopec/status/1496845873057509376
我就係咁講 下個會唔會食波蘭...反而都咁近
波蘭已經動員緊
波羅小國已經state of emergency
應該收哂風遲早被俄佬開埋拖
俄幾時食埋中國?
拼圖成個亞洲
打波蘭就試到 NATO article five 係堅定流
最多咪傾好俾你食到咩位左膠邊敢開波,俾選民屌死
.A Russian Su-25 shot down trying to enter from Belarus. Pilot captured.
https://twitter.com/ua_industrial/status/1496833559365140480
配合埋直升機嗰啲立體作戰就係咁快
但係俄軍搞咁耐都未搞掂都係唔合格 或者掉轉講烏克蘭截至目前為止仲有決心抵抗
波蘭 羅馬尼亞 保嘉利亞 呢D 一樣咁撚窮
普京神早都可以食
唔係D現代乜乜條款又乜又7
佢應該神早開左拖
拜登真係名留青史
最多淨係劃緩衝區
Mechanized Unit 一日走到一百公里已經叫快 直升機最多做到輕步兵。
普京識玩俄溝橋
北約一樣識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞