歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (124) 上海自由高達

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
自己去youtube search thai massage
好似條友咁講一開始分開出 肯定又有另一班人屌
而且數量應該會多好多 好似PG燈組分開賣咁
同埋按B社習慣 分開賣一定貴過一齊賣
果陣買唔到本體預先買多左身體
買本體有多出黎既臉
買埋髮型換下形象
之後需要D乜已經唔駛多講
有選擇權都屌就真係閪客啦
唔怪得冇派俾我
咁都得? 喱啲咩「半套」都係你哋一廂情願架喎
人哋而家隻嘢有頭身手腳翼武器外觀元素都有齊咁都叫「半套」
會唔會其實只係好似上面loft巴咁講, 係當咗bandai一定會跟你哋嗰套一廂情願嘅定義出模型?
其實唔啱自己心水而屌真係冇咩, 人之常情
只不過如果以喱啲optional嘅零件作為理由唔好講到真係欠咗你咁過份
學老子巴個例子舉得幾好, 冇咗個頭喱種不完整相信就真係接近普世價值(除非隻嘢設定上面已經係冇頭)
講到底我覺得係啲比喻啊, 類比太唔啦耕
一早認係自己奄尖咪得

我作為Bandai hater我插親佢都係講明以自己個人感受為出發點去批評
我都好坦白承認對於bandai鍾意因迎合目前好流行嘅katoki hajime風格而喺模型設計上override咗原稿線條喱個取態係嗤之以鼻
但我唔會度啲咩碗麵有屎喱啲不著邊際嘅比喻嚟合理化自己
買支電動打磨筆加海綿頭同粗號拋光膏,海綿砂嗰步可以skip晒佢
最cheap雞好低扭力嘅都夠用
有無玩家屌唔知,但D鋪頭肯定屌到上天花板,入100套骨我要入幾多套正常甲,全透甲,彩透甲?
唔好講到鋪頭啦,連bamdie 自己都唔會知應該要點啤啦
比喻之鬼 都係屌冇話合唔合理嘅
拿唔好地圖炮呀
我覺得用一個比較高既價錢去買模型(講緊pg既價買一隻mg)
任何潛在玩家既意見去插佢都係合理既,因為所有覺得佢交唔足貨既意見都可以最後link落去"佢賣得定價貴"呢樣野上面合理佢,因為佢賣咁撚貴如果渣流灘,
個業界同市場就畀佢搞彎哂(雖說現在已經畀佢搞到彎哂好耐)
特別係個生態現在就係b社平野偷膠呀兼用慳成本,大家因為佢平所以會包容,佢一出high end 野就自然進入左畀人挑剔既劍圍入面,
正如幾百蚊既景品,你見佢油出界可能都當睇唔到就算,
一上到3千蚊以上既膠figure,有半mm花都直接退貨
ps:如果你問我,我對b社出咩野係冇感覺架,因為我係唔會買
但我會留意佢既定價,技術,市場定位同埋商法,佢呢d巨頭做左d閪野又有人埋單既話,細廠都跟既話又係會影響到自己
gundam seed destiny 無論劇情﹑機設﹑人設定周邊,過左成廿年都可以係centre of gravity 去吸引各界討論
果下冇留意
等等先,點解唔出透明甲就係交唔足貨先

1. 而家既資訊下成隻野d 外甲係點樣分佈,透到幾多骨架,仍然係好有限既,甚至bamdie 自己個網同個展都係展示緊副骨,而家去講佢外甲有「問題」好似係太pre-mature

2. 即使最後外甲真係遮蓋左八成既骨架,咁又點樣可以跳到交唔足貨呢個結論?而家bamdie 係無出對翼定對腳俾你?點解唔包埋套透明甲就係交唔足貨?
真係好癲, 哦呢嘩根gum!!!!
摩也咩囉
有無人有睇king of seed
其實用第2點黎話佢出唔齊真係好誅心論
分開賣仲有d人唔係1比1咁買 死貨邊個清?

話包埋透明件
包埋有無諗過有人係唔想要 我就係其中一個
大部分人都想要正常外甲
小眾人想要透明咪等佢出先買
pb又唔係未出過唔包骨架透明外甲
唔驚二手就買呢個囉 平平地

Check out 'U-Star 601A 模型氣泵', available at HK$430 on #Carousell https://carousell.app.link/utC03sYgPnb
佢講嘅都係marketing同產品唔夾嘅問題啫
如果條片只係話好靚仔嘅SF就唔會引到咁多人屌
引到咁多人屌(X)
得你屌(0)
點解sell金屬感一定要綁死透明甲?你自己唔裝咪得,佢display都係祼骨喎
我唔係屌緊盒模型啊清
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞