歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (124) 上海自由高達

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
想問隻紅色係金色底定係銀色底
櫻武真係好屈
唔撚係啊嘛
試製櫻武係我自問上年最冇特色嗰作嚟喎
唔係你整法但呢隻色加埋珠光感覺係幾搶眼
唔撚係啊嘛
試製櫻武係我自問上年最冇特色嗰作嚟喎
唔係你平時既整法但呢隻色加埋珠光感覺係幾搶眼
打算聽日去買支ps289黎學下噴油
想講教下如果買浩盛抽氣箱 容唔容易收返埋?因為屋企冇位長期開住

另外想問下 如果打算買Gaia油嘅話 開油水買T07? 咁洗筆係照用返T07定一定要買04?

最後想請教下噴陰影要買咩色?想用手頭上嘅S Gundam 黎練習 主要喺藍白紅上面噴陰影

同埋有冇咩工具係必要的?泵已有

sorry問題有啲多 真新手 唔想到時買錯買漏野如果有野講錯請見諒
咁多嘢問,唔自己去撞吓板點會有進步

btw無用開gaia,但係本身上google睇見T01已經係開油水嚟,T07只不過話係咩低氣味同有緩干成份,有冇需要見人見志;代替品可以用Mr Color嘅Thinner
洗筆用返本身開油嗰隻都得,但係又開油又洗筆啲thinner會去得好快,睇自己需唔需要買埋洗筆水;代替品可以用Mr Color嘅Cleaner
噴陰影要買咩色哩啲咁濕鳩嘅問題呢,噴陰影嘅方法有咁多種,鍾意用咩色去噴都無所謂啦
必要嘅工具其實係無,啲咩鳩神剪呀推刀嗰堆嘢全部以前都唔存在,咁以前啲人係咪唔洗砌模型 自己砌多幾隻就知有咩工具似係啱自己㗎啦
用呢隻會實d 不過呢個好似係油性黎,除非你有抽風,唔係就後樓梯噴啦
終於可以加入戰團
我都係新手,我都係用呢隻抽氣箱
收埋我覺得都ok快手
btw我都係用左三個月
未必可以參考
手油既底灰就唔知了,但應該噴個面會滑D
色碟/尖嘴樽/調色棒/洗筆壺/竹籤夾+個座/dropper
太多嘢可以買喇
呢隻咩嚟?mgex unicorn?
係機動警察
機動警察唔係黑色嘅咩?
平噴玩2-3隻再試陰影陰影對噴筆控制都有啲要求 最好熟左點用支槍先, 至於買咩色 好睇你個人喜好
大陸酋長漆啊,但同香港平時用開手油果d av 油係唔同成份既油,d 人話易油但係刮漆既話係片狀剝落
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞