歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (124) 上海自由高達

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
ching通常喺邊度買?好似YM studio最多av油賣
我少去YM...多數去深水埗pm store/荃灣模記/屯門L-model 買,講av 油最齊應該係pm,個老闆都會好好解答你問題。
收到! 感謝ching
咁你啲關節通常點噴?
https://www.dominiox.com/en/vallejo-mecha-color/69278-69058-vallejo-mecha-color-gunmetal-17ml-8429551690584.html
用呢隻槍鐵定照用番硝基
好想去填場呀
呢隻gun mental 我都有買不過未用,答你唔到,關節我用番dark gery。

你想睇av d 上色效果可以睇呢個人,佢做好多test。
https://youtube.com/channel/UCZwwYzjgNv6s77l-7oGgLtw
金屬色要靚就要買metal color 可以參考下面
https://youtu.be/eNFJMj5D4L0
填場有冇得放定樽仔比人檢
填場填場趣緻的臉
感謝CHING
番工累到睇錯字
Vallejo應該智高齊d,不過部分貴過pm store,但pmstore大部分金色同gloss black primer 長期冇貨
金色用Model Mission la
ship到香港好貴啫
邊度買到?我真係有興趣,要噴隻千年積木
我就官網買
美國ship
枝油本身唔貴
但運費貴
買多啲可能抵啲嘅
隻油乾得慢
未乾透唔好手多hi
會有指紋
而家噴av油已經慣左一晚噴一隻色,噴完就擺埋一邊第二日先算
MMP要薄噴疊好多層先夠金

中途等10-15分鐘

最後噴完等過夜
我地千祁唔好向異世界許願
千年積木都唔係要金閃閃
試過av 隻liquid gold, 擺左幾日一樣有指模,唔知係唔係噴太厚

曾經諗過買d 烤漆箱但冇位擺
厚噴有排乾唔透
冇人用過御電館
巴打Liquid gold效果點

之前上網睇稀釋同清洗都唔同一般AV油,有啲卻步
幾時變到用個填字
我鐘意金閃閃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞