[拉花發佈會] F1 2022 季前討論區 8

1001 回覆
4 Like 8 Dislike
你講呢個係計圈+計分方法
紅豆巴係問unlap+sc程序
玩咗輪椅嗰隻預習下先
邊度有得買
咁其實到時重亂d,unlap唔切嘅車又會食藍旗
同埋會唔會多咗機會玩跨隊team order
而家先講,佢瞓咗幾耐?
佢有改咩?

暫時留意到haas抄咗垃利嘅三角形散熱口、尾翼同前翼葉,Front wing nose同side pod冇抄到
簡單d一句rack director 決定幾時release同sc幾時in會唔會仲好?
爭勁遠
好想知大車隊會發生咩事

咸永遠唔會錯,點解佢要改?
補多少少
即係寫明有邊幾種release lapped car同sc邊個lap in, race director睇情況砌出黎
其實係特供, 唔係特攻

簡單講就係黑平架車用tyre 效率差
派膠力就季中突然改compound
改完之後黑平就無事
有無source
以前就係唔想慢車影響比賽
所以先等慢車unlap哂先重啟比賽
依家咁樣改完 call完慢車unlap
重啟完冇耐一兩圈內成堆快車就會重遇返慢車
根本係肯定返masi個做法
有巴打講過,0x年時係寫到明邊幾架車先可以unlap
依家好似改到你過到就過,過唔到就算數?

係嘅話咁到時未又隨時卡返d車係P1, P2中間?
0幾年唔知不過21年已經改做lap car唔需要到隊尾,今次都係寫清「in this lap」等race director再有咁嘅情況唔使又15.3又4x.x去釋法

Fia好多嘢都無解決火星車判罰、平治最後每站換1個parts只係5個pos、第一圈個切西瓜
以前就係唔想慢車影響比賽
所以先等慢車unlap哂先重啟比賽
依家咁樣改完 call完慢車unlap
重啟完冇耐一兩圈內成堆快車就會重遇返慢車
根本係肯定返masi個做法
有巴打講過,0x年時係寫到明邊幾架車先可以unlap
0幾年唔知不過21年已經改做lap car唔需要到隊尾,今次都係寫清「in this lap」等race director再有咁嘅情況唔使又15.3又4x.x去釋法

Fia好多嘢都無解決火星車判罰、平治最後每站換1個parts只係5個pos、第一圈個切西瓜

呢樣真心唔合理,邊有理由換得越多,罰得越少

架車engine cover都有shark fin
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞