[拉花發佈會] F1 2022 季前討論區 8

1001 回覆
4 Like 8 Dislike
希望成事,想herta揸f1
真係當仔咁教
我估計FOM係想車廠加入
而唔係呢啲客戶隊加入
廠隊咪又係會用而家啲engine
唔明FOM諗緊乜Andretti咁大個美國racing brand都唔比佢入,咁佢諗住點搞起F1美國市場?
FOM一直都係同車廠開會傾
目標係等堆車廠2026年加入
依家Andretti係想2024年加入
同F1如意算盤唔同玩法
FOM依家想搵車廠加入既原因
係康打宣佈退出 差啲搞到場內得返三間廠
令到佢地目前新計劃係除咗平治、垃利、蕉、康打之外
盡快搵第五、第六個引擎供應商加入F1
所以Andretti係非引擎廠隊 FOM咪冇意思放你入閘
要引擎供應商入都等2026引擎大改例先入喇,傻傻地
Alfa 垃利系一哥
但是應該唔關係㗎 可以兩樣都入㗎
咁有得揀的話我會要Giulia quadrifoglio都唔要M3
但2026前冇新引擎廠會肯入呀嘛
咁咪令FOM唔想有客戶隊早過廠隊加入
但是咁有咩問題
新尾翼DRS

台狗
呢個新規則幾有趣喎

星期四每隊要交份野俾fia media 講今站架車有咩大改

星期五FP1 開始前90分鐘,所有車隊要推哂兩部車出garage 擺係到(俾人睇?) 最少60分鐘,兩部車都要大致落得場

星期六 Q完左之後,抽五隊出嚟,每隊擺一部車出嚟display 加每隊要出一個代表出嚟俾人訪問,個代表要出現最少十分鐘解釋upgrade左d咩

https://wtf1.com/post/heres-everything-you-need-to-know-about-f1s-new-show-and-tell-format/
https://twitter.com/chrismedlandf1/status/1495093318728003587?s=21

andretti入f1嘅話即刻轉迷佢200M陀地都肯比,仲要想開埋F2 3隊幫美國車手制造機會
以前f1棍波唔係h pattern?
要自己痴vuse logo好煩我都冇信心痴得好
我覺得果個ig story只係個人意見居多
不必深究
勁,仲想自己做埋青訓
聽下先啦 kirkwood贏indy light都冇位俾佢 原來嗰位幾年前已經俾人買起咗 即係佢哋明知唔會有位都寫到kirkwood份約勁遲先完 搞到佢冇得同其他車隊傾 最後淨番隊垃圾aj foyt
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞