【E3以後】莎木討論區4

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

係正常人都火啦,質疑鈴木無實力果啲人係咪on9,
上世紀最細緻嘅表情展示就係佢整出黎,而家竟然話佢唔識整人物表情,真係人唔笑狗都吠

1993年,鈴木在街機上推出《Virtua Fighter》(VR 快打),是史上首款 3D 格鬥遊戲。現在看來角色的模組雖然粗糙,但當時看到 3D 的角色在熒幕上激烈對打實在非常震撼,流麗多變的鏡頭運用及即時重播機制更被業界視為模範作。
《Virtua Fighter》成功大賣,推出 Saturn 版本時更是人手一隻的暢銷作品,除了帶來眾多續作及動畫改編,更掀起了 3D 格鬥遊戲的熱潮,後來的《鐵拳》及《Soul Calibur》(劍魂) 等系列都受它啟蒙。

鈴木裕致力開發 3D 遊戲,一年後又推出了第一身射擊遊戲《Virtua Cop》,將遊戲推向 3D 時代。諷刺的是,有人認為這波風潮令 Sony 銳意加強 PlayStation 的 3D 處理能力,導致 Saturn 後來輸給 PlayStation,令 SEGA 在家用機市場上鎩羽而歸。
https://geme.hk01.com/channel/%E6%95%85%E4%BA%8B/97048/%E9%A0%98%E5%85%88%E6%99%82%E4%BB%A3%E7%9A%84%E9%88%B4%E6%9C%A8%E8%A3%95
就算佢依家技術追唔上,但總有人才係佢手下幫佢,竟然話開山祖玩咗幾十年嘅野唔掂,
人地搞掂咗啲莎木最重要部份日夜交替同環境光源光影只係OK帶過

《VR戰士》得以正式立項。在開發啟動之後,由於開發組的大多數成員對武術和拳法一竅不通,做出來的揮拳動作無論怎樣也達不到要求。雖然開發檔期相當緊張,但鈴木裕讓所有人放下手裏的工作去認真學習空手道等武術動作,學不好的話就不准繼續進行開發工作。

在鈴木裕的嚴格要求和管理下,他帶領着這個只有15人的製作小組只用了8個月的時間就製作出了一款被載入史冊的革命性的3D對戰格鬥遊戲。

原文網址:https://kknews.cc/zh-hk/game/385rxqo.html
我覺得鈴木咁樣俾人講完好快就會執返好晒啲眼耳口鼻

事實係一班人可能未玩過就屌。
我夠膽講如果真係了解個系列既人係唔會立亂出聲,放落咩遊戲都係,其實嗰位台灣朋友同大家一樣高汁,只係我地呢邊都講到口臭同廢時同啲想人仆街友講。
其實情況更甚係可能都無咩玩過龍如,只係好憎神枱game或覺得啲人要扔莎木上神枱
不過最近佢地好似再on9左,所以反而少人理佢地了

同班人最撚叻咪又係拎麥堤9號講,但老實講佢又未去到一頂點。
最基本就係出demo緊係唔好當真,係而家好多廠所謂出demo但之後都唔會改,搞到有啲白痴都覺得唔會改,又唔識鈴木做法

要針對畫質模組講我覺得HDZ真係頂級喎,但玩法悶到新鮮感過後嘅香口膠,我唔知幾時先打埋佢
人龍0我最近玩見到2016單車個轆可以波浪形 啲背景物有鋸齒留意人物件衫啲質地勁肉酸 咪又係ps3質素 6冇咩留意仲有冇上面問題但內容垃圾到嘔
唔親身玩過憑咩屌,仲係單憑一段片出咗先屌都未遲啦gta啲人夠樣衰咪又全球大賣
依家可以精益求精力求創新嘅製作人買少見少,打擊感不足動作生硬佢點會唔知,人地廿幾年前整VF成team都知啦班友出世未呀
個個都尊重嘅傳奇製作人俾人鬧垃圾,不斷侮辱呃錢呀之類好撚過份

gta啲集集啲人都係樣衰,點解無人插?
真係駁唔到

因為冇見過靚仔嘅GTA

所以真係唔洗理班淨係想睇人仆街既人
如果唔係果種人又講啲白痴野,一來啲人有落差,二來啲人似乎logic唔多合理或唔似真係尊重遊戲其他方面,淨係識J畫面

計我話不如莎木出lego版啦,包多表情又統一
最好笑係話似ps1~3畫面,思覺失調去搵返舊片睇啦,自己腦補三色線出到1080p ps3就大部份720p濛嘅

落差1. 莎木又話大作整段咁既片----唔記得KICKSTARTER
落差2. D畫面咁,其實好多人都以為舊GAME 畫面好靚,玩番就知
落差3. DC唔好賣部機一定係性能唔夠PS2
仲有冇

落差1. 莎木又話大作整段咁既片----唔記得KICKSTARTER
落差2. D畫面咁,其實好多人都以為舊GAME 畫面好靚,玩番就知
仲有冇

4. 六七百萬可以整到好多野
5. 當日畫面頂尖今日都係同你玩畫面
6. 靚宣傳片就係好game,咁屌咩ubisoft啫條條片都咁精彩

仲有冇

6. 靚宣傳片就係好game,咁屌咩ubisoft啫條條片都咁精彩

6. 果個真係畀UBI撚到透,尤其是果套UNITY…

仲有冇

好耐冇中伏 依家除咗遊戲宣傳片信唔過連電影都一樣
未完成嘅宣傳片就更加睇下算

仲有冇

ubi unity中到仆街,加埋首歌,好彩果陣未出機

仲有冇

滿心歡喜以為買game打點知係買驚,還是唔作掩飾俾你睇進度未整好會嬲啲
前者根本詐騙貨不對辦,後者就只係個角色未執好就狗屎垃圾但人地未正式賣街
老實人都係蝕底,忠直就乞食

仲有冇

滿心歡喜以為買game打點知係買驚,還是唔作掩飾俾你睇進度未整好會嬲啲
前者根本詐騙貨不對辦,後者就只係個角色未執好就狗屎垃圾但人地未正式賣街

後者又要返去講就係一心想睇人仆街,就算係有排未做會執既簡單道理都唔明。
落差7: 出左片就等於係咁樣,因為而家啲game廠都係咁

仲有冇

後者又要返去講就係一心想睇人仆街,就算係有排未做會執既簡單道理都唔明。
落差7: 出左片就等於係咁樣,因為而家啲game廠都係咁

冇邏輯可言純粹想批死莎木,不過批死咗又有咩益處
咪繼續玩啲皮換肉不換嘅遊戲,不斷翻兜

Gta真垃圾咁多錢咁多年整出嚟,咁撚醜樣 皮套嘅野真係咁重要咩
最重要都係講眾籌但我冇俾錢又要發表偉論
咁其實整得樣衰關冇俾錢嘅人咩事
又想人整好啲又唔俾錢 但人地就係冇錢先要眾籌 好亂
https://youtu.be/7JhgVflYjL8
頭先睇到呢段片先記得ps2 人龍2係咁
話莎木3條片係ps2嘅都腦補得好嚴重或者要驗下眼

Gta真垃圾咁多錢咁多年整出嚟,咁撚醜樣 皮套嘅野真係咁重要咩
最重要都係講眾籌但我冇俾錢又要發表偉論
咁其實整得樣衰關冇俾錢嘅人咩事
又想人整好啲又唔俾錢 但人地就係冇錢先要眾籌 好亂

用達到人龍水準先收貨已經唔洗理
https://youtu.be/7JhgVflYjL8
頭先睇到呢段片先記得ps2 人龍2係咁
話莎木3條片係ps2嘅都腦補得好嚴重或者要驗下眼

誤差8
好似好多人護航

留名等鞭屍
好似好多人護航

留名等鞭屍

都無話護唔護航 大家都知第3集都係FANS 自HIGH死前圓夢作,吸到新人係BONUS
唔好玩我地咪一樣屌完又玩好感動想快D完左個系列佢
不過始終事其事非其非,唔止係對莎木,相同落差一樣存在看待於其他遊戲入面
好似好多人護航

留名等鞭屍

都無話護唔護航 大家都知第3集都係FANS 自HIGH死前圓夢作,吸到新人係BONUS
不過始終事其事非其非,唔止係對莎木,相同落差一樣存在看待於其他遊戲入面

有冇數過我地曾經鞭過莎木幾多次
鞭屍我地鞭得你啦
好似好多人護航

留名等鞭屍

有冇數過我地曾經鞭過莎木幾多次
鞭屍我地鞭得多過你啦
好似好多人護航

留名等鞭屍

鞭乜嘢?
講啲樣同表情嘅話,肯定同而家展示嘅唔同啦
好似好多人護航

留名等鞭屍

鞭乜嘢?

不嬲都鞭緊自己,其實
https://youtu.be/IHARr9pNgYs
訪問世嘉睇咗未 感覺世嘉都係唔願郁
樓下啲回覆又爭論同一樣野,同我地討論嘅差唔多,不如唔好講老實說話,反正習慣假大空
好似好多人護航

留名等鞭屍

鞭乜嘢?

不嬲都鞭緊自己,其實

十幾年後先知道有啲野係從來冇發現已經鞭到啪啪聲
咁你做出嚟冇人知冇用㗎啵 鬼知要玩到咁深入咩
一向鞭開㗎,不過唔會鞭塊面未美顏呢啲濕星野
樓下啲回覆又爭論同一樣野,同我地討論嘅差唔多,不如唔好講老實說話,反正習慣假大空

證明其實應該同SEGA係好初步咁傾
而家有大資金反而好似提高左期望,咁樣鈴木SAN又要快手出片

果個唔係法國佬咩?關世嘉咩事?

果個唔係法國佬咩?關世嘉咩事?

如果講世嘉一直以來取態
好似好多人護航

留名等鞭屍

鞭乜嘢?

不嬲都鞭緊自己,其實

睇莎木如果淨係睇美顏…
好似好多人護航

留名等鞭屍

鞭乜嘢?

不嬲都鞭緊自己,其實

睇莎木如果淨係睇美顏…

等睇莎木桂林風光同內容大革新
主角認到係芭月涼同莎花得啦
最緊要Joy出場件胸緊身啲,心口大啲白滑啲
秀瑛對腳長啲件衫修身啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞