堅守到最後都未打針的人

727 回覆
2380 Like 82 Dislike
睇嚟香港真係周街都係長期病患
堅持點都唔會打email
你未又係打緊稻草人
原本好撚型吠緊香港幾百人未打
一講數字 哎呀我只係講緊連登咋 香港嘅意思唔係香港囉 唔係表面意思咁簡單係連登po裝唔落嘛係修辭啫
Google下咩叫 ID2020 先啦,咁鬼天真

連Mastercard,Microsoft同一啲政府都公然加入想推digital identity

而家擺到明係食住疫情做呢樣嘢
你係咪當我同你一樣弱智 一個智力正常嘅人用個腦諗下香港係得番幾百個人未打咁洗撚谷針咩 日日出電視廣告叫個幾百個人打針呀 用下個腦啦 你估個個好似你咁撚on9無任何abstraction嘅能力
btw咩歐洲都係行緊呢啲政策justify啲咩
有冇諗過呢類政策只係cover緊
各大政府係公共衞生同醫療系統嘅缺陷
係pandemic底下揭露咗出嚟
而又處理唔到嘅藥石亂投
睇見佢地日日開post圍爐就覺得慘
咁當初就咪撚咁型亂咁吠話幾百人啦
百幾萬人鳩噏到幾百人
一出數字又縮埋入老母個西度
又話計埋乜乜5-11歲呀老人家呀
哎呀原來你又唔知5-11歲開始咗打
其實咪又係好似你所講咁
求其上嚟亂屌人打稻草人
開post嗰啲我其實都覺煩
但你呢種on9就更加on9
我做緊個盤仲可以14日一檢
點解一定要嘈打針定唔打針
點解唔嘈打咗針點解都要繼續健康鹿/唔打針出入場所就要受限
打針唔係講啱定唔啱而係有冇需要
你覺得有需要打針但都唔代表你理應要接受健康鹿
你呢段野十足支那人啲文. 八九六四後支那人心靈創傷既後遺症正正就係犬儒主義, 對體制失望至極後轉而維護體制, 對自己順從順服沾沾自喜, 而且鄙視堅持既人
打疫苗打到懵左
我唔係香港人喎
咪拉我落水
唔打工都唔比返 又邊個幫我養家活兒

其實打唔打都係自己衡量利弊姐
每個人情況都唔同
你打唔使笑鳩人地唔打
唔打都唔使冷清高屌鳩啲打咗嘅人
佢地有分黃疫苗同藍疫苗
但屌鳩人政治抗疫
打足幾針都仲係去得長洲旅行呀 去圖書館呀
我都覺陰功豬
不過要放長雙眼嘅做人要有遠見
我準備去啪十針啦
應該全部地方自由去 應該全日堂食 應該有通關
班友以前日日話想早啲死 依家又話驚死
叫人唔好打 自己走去打有咩問題?

叫人打針自己唔打既人先惡毒呀
似係
Defer做乜9?做intern?
知唔知intern同full time個價差幾遠
佢真心無係行內打滾過
呢樣其實我好同意 佢地唔需要有咩justification一句緊急法就可以push thru佢地任何deem necessary嘅curb 依家連剪頭髮都吹到唔比 就算打左針都唔會覺得咁樣係無問題
但係依家連登個風氣就係要講人打針就係白痴弱智支持政府 唔打針就係社會廢物咁 然後D無打針嘅人好似講撚到全部打左針嘅人都迫害緊自己咁要出po屌鳩佢地
幾百條友日日出post 就係一個post
如果真係咁成個連登洗哂版啦
支持你打多幾針
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞