堅守到最後都未打針的人

727 回覆
2380 Like 82 Dislike
Cls, 打黎有咩用?
要中點都中ka la, 打左都照中
明知冇料到都要谷針, 博咩呀...on10-1
係禁叫人打, 出左事就話人有隱性病....
尋日好地地,行得走得, 食得訓得
今日打左,面坦, 心肌炎, 就話係人ge 問題
針就係禁叫人打, 出事就撇帳....
乜9政府呀🤬🤬🤬🤬🤬
堅持埋入去坐監
一針都未打 但唔覺得有咩好鳩屎
我自己點解唔打係因為驚死 同埋就係自己冇能力移民所以要喺能力範圍內反抗滿足自己嘅無力感
走去judge d打左嘅人獲取更多快感難聽d講咪姐係虛偽
仆街垃圾埋土 迫9學生打齊2針 打完兩針真係jump
打黎唔係for防疫
為食飯返工
真係好唔想打
ching, 係知打唔打針係人權,
但依家你係咪要唔打針,
放棄晒所有社交活動既機會?
仲要唔知幾時完架喎

當成個世界都癲,就知堅持係冇乜用
有時要養家 啲仆街公司焗打,真係無計,個個幾億身家唔休做咩,政府真係好仆街
利申 :無打
你憑咩講算撚數 你係邊個
申智能?打咗針巴閉啲?
我唔打針就係為咗防疫
其實唔複雜,所有嘢係為錢

全世界政府同商家都想搞電子護照,一app通行,入面有健康狀況,保險,信用卡,車牌…etc.

app有哂人所有data,商家開心,政府更加開心

過咗疫情就無機會逼人用電子護照

至少一般平民,就係為便利,為生計而犧牲自由,即係都係因為錢

人無你想像中咁高尚,有氣節嘅人好少
啱 我都唔明點解我地要堅持
明明打唔打針係個人自由嚟
點解政府有權去迫人打針?點解我地連選擇點樣對待我地身體嘅權利都冇?
係咪為咗所謂嘅大眾利益就要犧牲我個人身體嘅自主權?
我都唔明點解迫針咁唔合理嘅事咁多人會覺得冇問題 搞到剩底小部分人要去堅持一啲最基本嘅權利
一針未打
又冇工返
出入都自己渣車

諗唔到咩理由需要去打一支
急急研發 效用未明既疫苗

本身諗住捱到有特效藥
或者捱到個病消失

呢家佢話唔打針唔比堂食可能要讓步
唔係為左搞對抗而唔打針
只係純粹覺得冇急切需要打針既必要性
都係拖得就拖
打完死左再講啦
有冇得搵打咗針嘅屋企人代領?
所謂既電子護照
可以用其他野去推行依件事 唔需要用打針吧?

你話唔用電子護照 唔入data落去 唔俾出境 都大把人跟機
你可以話 咁樣(無事無幹但又要人入資料落去)先唔會令人屈服
但你諗下 未有武肺前
大把港豬鐘意去旅行
我就唔信當時搞依條橋出黎 班港豬就唔會屈服
再唔係俾多啲少少甜頭
啲人都仆住用電子護照啦
根本唔需要搞到咁既地步
依家打左針 又點 都係出唔到境
仲要隨時俾人捉去強檢/隔離
我幾肯定就算有電子護照情況都係一樣

實在太荒謬 感覺自己同全世界係活係兩個世界咁
我身邊係因為社交同返工因素既人佔絕大多數
加油 我都一針未打
公司俾迫緊打針 就黎無得返工
唔想打係因為覺得 唔打會中 打咗都會中
唔打同打咗 中咗之後 轉個頭都好快好翻
反而打完針 要先唔舒服幾日 仲要冒住有後遺症嘅風險
十幾年後如果因為後遺症 唔生唔死 仲辛苦
所以堅持緊唔打針
宜家Omicon 我打武肺針做乜柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞