大覺得近10年最好玩嘅遊戲係咩

394 回覆
124 Like 381 Dislike
槍戰嗰度玩到懷疑人生
如果計12年
一定係L4D2
機體就嚟支持唔住
RDRD2 世一
美少女萬華鏡
ORI2
成隻game係用口講唔出有咩好玩,但你玩既時候會覺得好玩同入左時光機咁沉迷左落去
太曬時間 細個都多時間玩 而家跟唔上
gay
有冇諗過,代入唔到係玩家嘅問題,係普遍世人嘅問題,係呢個世界嘅問題

相信大家細細個都有聽過做人要易地而處,設身處地。個個都知呢樣係好,個個都識,但唔係個個都中意。
正正因為呢個世界嘅人都唔中意設身處地去思考,所以呢隻game迫你思考。

TLOU2唔係宣揚緊一種鬼唔知啊媽係女人嘅價值觀,正如第一集一樣呈現緊一種反英雄主義。

第一集中,面對至緊密嘅關係,Joel嘅世界、Joel 嘅生存意義就喺哂Ellie到「點解我救自己嘅世界就係錯,點解我冇權去捉緊呢個世界上令我生存嘅最後一根稻草,點解我一定要做英雄救你哋嘅世界」第一集亦都係反對緊一種功利主義。有軌電車問題:係咪殺死一個肥仔去救五個人就一定冇錯?

愈多人負皮第二集宣揚緊嘅「代入」,愈證明呢個世界愈少人中意代入,就證明緊 更加需要令呢個「代入」被宣揚出去。
我都會投dark souls 1,話晒greatest game of all time
3都好勁, 不過同1都係有D距離
扯左
有冇兄弟知咩原因
非gay
想問下得一部pc玩唔玩到
定係要兩部?
好玩但啲facility要maintain
自己/其他芽啲Sam無幫你維護啲嘢會爛,個感覺好sad同孤獨,亦都好現實
題外話, 依然覺得AOE2 正啲
bf3
cities skyline
Rock and stone
Tes5有冇10年?
第一隻打開開放世界大門既game
PUBG
我都覺
2年前武肺wfh爆機
有時想再玩
但一諗起要維修雪山飛索就不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞