大覺得近10年最好玩嘅遊戲係咩

394 回覆
124 Like 381 Dislike
dark souls 1 個地圖真係好癲
Ff14
個劇本真係好勁
曠野之息
Portal 2
The last of us 1
Nier 自動人形
有朋友咪係lor
Rdr2
Gta5
Witcher3

呢3隻驚燒咗我唔知幾多時間
最勁係 d解迷難度恰到好處
唔睇攻略,只要肯花時間都解到大部分隱藏要素
Batman Arkham Series
Bioshock Infinite
RO
Nier Automata
RDR2
Witcher 3
MGS 5
GTA 5
TLOU 1
FM
Dying Light
RE 2 Remake
RE 3 Remake
FF7 Remake
Project Zomboid
Marvel Ultimate Alliance 3
Cities Skyline
Batman
Spidermam
Bloodborne呢
PUBG MOBILE
雖然不想承認,但同隊友玩係一個歡樂記憶
捉單車狗
呢隻驚個玩法嘅獨特性同多樣化真係喺第二度揾唔到 以前最鍾意MarketGarden飛嚟飛去睇住Matchmaking更新後隻驚慢慢死去
我開雞玩咗超過5000個鐘
一開頭一步一步行先有feel
帶住耳機玩聽d腳步聲好撚治癒
仲要d畫面超靚
間唔使入去chill下係幾開心 每次聽到把撚屌聲講"Dodge this you bastarddddd"就會笑
Bloodborne
三國志11
有冇諗過,咁多人代入唔到係隻GAME嘅問題
你整隻驚出嚟宣掦依種價值,唔係就係想說服人哋認同你嘅價值觀咩?
人地理解唔到你宣掦嘅價值,就大大聲屌鳩人地錯。就等同於嗰啲憤世嫉俗、自鳴得意嘅屌票撚,人地唔認同你就係人地有問題。
根本一開始就假設咗自己一定啱,玩家代入到 = 隻GAME做得啱,玩家代入唔到 = 隻GAME都係做得啱,無敵。

俾個最撚直接嘅例子點解隻game咁難投入
玩Ellie線最後去到歌劇院,除晒褲打算入戲玉之際。個敍事就突然轉去玩Abby,點樣投入呀?我反而想問點解會有人可以好投入咁玩隻game啲敍事角度亂到七彩。

你上面嘅講法亦帶出咗隻GAME嘅其中一個問題,就係好撚重說教味。
Elden Ring
xenoblade2
Valheim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞