大覺得近10年最好玩嘅遊戲係咩

394 回覆
124 Like 381 Dislike
witcher 3
揀yen
我卡車人
skyrim 啱啱過咗十年⋯⋯
其實Ellie放棄復仇係make sense
殺Mel嗰下已經舖排咗佢有啲頂唔順,去到後面Abby放生Dina同Ellie已經夠理由令Ellie放棄復仇。亦因為放棄復仇,所以先會有農村小屋嗰段.後尾因為Tommy同PTSD先會令到Ellie再諗復仇,但其實響玩家嘅角度件事已經完咗,大家響件事都失去好多。
真係難投入嘅位係Ellie本身嘅自己都好糾結,轉咗好多個180度
小屋放棄復仇過生活 > Tommy召喚重新復仇 > 見到Abby受緊苦又忘記咗復仇 > 諗返起Joel嘅死狀就諗返起復仇 > 打打下諗起同Joel嘅最後嘅對話又放棄復仇
對馬戰鬼,隻狼
Minecraft
Witcher 3
God of War
BOTW
有冇揀到yen
我3個結局都有玩過
質你老母量
近十年覺得好玩
gta5, dark souls3, death stranding
hades應該係最好玩
佢覺得隻驚重啲好玩啲
依十年真係冇乜好玩嘅game,成個遊戲界非常沉悶
真三8
見到你班人俾隻game玩翻轉頭就係覺得爽
我估果陣佢想發大黎搞做e sport 既,不過失敗
故事開場係有帶出ellie 同joel 有嘈交,有意見分歧,但不足已令佢完全放棄幫救命恩人/半個父親報仇。重點係ellie 重要係親眼睇住joel 被人打死、tommy 被人打跛、亞洲仔被人爆頭、自己亦都兩次被人當場打到pk。係咁嘅末日環境都可以糾結已經唔合理。或者佢應該更多描述ellie 係好攰,只想過女女同性生活,但咁多血海深仇,都要格硬寫做和平撚、迫埋玩家做和平撚,只能夠講寫嗰個係on09,

另外,大家屌緊嘅就係佢成日彈出彈入,報仇/唔報仇/報仇/唔報仇,但Abby 就可以直接了當一吓打爆joel個頭(唔好忘記joel 都有救過abby,仲要係剛剛救完就偷襲人)...

就係佢設定上嘅唔公平同唔合理先俾人屌,一方面為報父仇可以毫不猶豫偷襲救命恩人(前提自己老豆其實都係殺人魔,仲要係專殺細路),另一方面報仇就左諗右諗彈出彈入,重要最後迫玩家放棄...根本不合情理cls。

當然都要多得個on9 掣作人重要串柒柒出來死撐,令人更加想dklm。

不過,abby 如果唔係大猩猩係正女,成件事可能好唔同
to the bone
今日加多隻阿爾宙斯
舊年leak咗話今年二月出,但聽聞會延遲因為同elden ring撞期
Slay the spire, dead cells 冇人講
war3信長
Zelda botw
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞