大覺得近10年最好玩嘅遊戲係咩

394 回覆
124 Like 381 Dislike
FM
Sim 3
MHW

十年太長喇,太多game
l4d2 已經過左十年
overwatch
要親自玩過先明行路上山下海送貨成功嗰種感動
Apex legends
Rdr2
P5
RDR2

uncharted4 (私心)
哩隻超過咗十年
雖然知隻game都過咗好耐
但係講劇情嘅話加密吓好啲
我紅白機時代已經開始打機就係因為玩嘅game玩太多,發覺大部份game非常類同,所以點解death stranding呢種遊戲性同劇情嘅獨特性可以另佢成為我嘅第二喜歡,劇情上當然會有格硬嘅地方,如果你係鍾意快餐式嘅遊戲,咁你咪去玩翻個啲,各有喜好好難明?

tlou2我講得出我就唔怕俾人屌,大家專注係劇情同男人婆,我就專注係成隻game整體質量

最後就係你都係無share你鍾意啲咩game
Playhome
鍾意cyberpunk 依隻真係必玩,gameplay 又型又多玩法
就係想揀隻game of decade
以前香港三大ser 多人到要等入位
依家焗玩官方ser結果d外掛多到
Xenoblade , 故事由頭精采到尾,次次唔係你死就我死,但係又唔係刻意派飯盒。毫無冷場

第二集死開啦⋯⋯
隻狼
terraria
Battlefront 2
L4D2
Back 4 Blood
GTA V
Need for Speed : Hot Pursuit
世紀帝國2 重制
Diablo II 重制
APEX Legends
Halo 系列
Assassin's Creed 系列
Battlefield 1 (只此神作)
Resident Evil 系列
Tom Clancy's Rainbow Six Extraction
我隻狼100%左都仲會久唔久開黎打一心 等自己技術唔好生疏
Persona 5
Rdr2

你話專注整體質量但Tlou故事比重佔咁高既game都咁鐘意..咁無既 個個人喜好唔同 但客觀黎講真係唔得囉
弱智化左Joel俾人爆頭仲要我親身玩番Abby我真係接受唔到 玩到呢part我就放左 個買家出到黎問我係咪唔好玩咁快放我仲好老實咁講係

同埋我唔講劇情
玩法同敵人都同一集差唔遠(印象中)
都無咩驚喜可言

DS都有可取之處但缺點都係太多
RDR2
GTA V
Wreckfest
Forza Horizon 4
我會話RDR2 同BOTW 平手, 各有千秋
想知地圖點神法
睇過張圖幾次,但冇玩過唔明
最衰都係ea
Tf2真心高汁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞