大覺得近10年最好玩嘅遊戲係咩

394 回覆
124 Like 381 Dislike
事實"小島大作"係差過BF2042
Deus Ex 嘅mankind divided, 個故事好正
香港好似少啲人玩
lol 世一
Wordle
Division 1
暗區真係好撚刺激
單機玩到識咗個fd 打足兩年
然後我過咗台灣讀書都繼續同佢打
然後佢突然失蹤咗
原來佢比人拉咗
返黎香港之後佢出返黎第一時間搵返我
Portal, Portal2
個server down完未
正皮比Mordhau
冷兵器必玩
操作嚟講係神game
不過game mode就真係好垃圾(其實通常都係因為打唔贏會躁先覺得唔fair)

以前玩aoe 都只係下令啲兵仔撩嚟撩去冇分落手打
Total War個隻格鬥相比Mordhau 好兒戲
可以將格劍咁多向嘅動作操作簡化到做得咁好
好多人走去Chiv2都覺得垃圾玩一陣就棄game
但係屌你老母次次update要重裝個game一等就等成一兩粒鐘趕走好多人
同埋因為Asian server唔多新手剩返啲老手日日互鋤
一個新手入ser 就比人秒殺
特別係有啲人狂做feint真係會躁除非你熟chamber就唔驚 而家我基本上都係用chamber代替parry除非條友做riptose 而late riptose 都盡量chamber
一個hardcore game嚟講down個game咁耐入場又得比人殺嘅份真係好趕答
Solve到update呢個濕鳩問題應該會多啲人玩

有閒錢又想挑戰自己Mordhau真係一流 操作基本上係combat simulator 咁濟

有興趣可以睇呢條片介紹 支那人嚟但係呢條片係好詳盡講咗好多歷史我好respect條片 睇唔睇自己決定
https://youtu.be/G82urBBkRbA
唔係total war係 mount and blade先啱
玩完真係返唔到轉頭 好似真係真人拎住把武器咁 同埋成日都有好笑野發生 不過真係好撚難玩 成日比大陸人屠殺
問題佢都賣得唔好, 但佢後來整既Apex大熱
E家咁垃圾既cod, bf都繼續大賣
證明唔係整得好就多人欣賞
Sc2
More
建議你唔好打機搵吓其他興趣
事實上問題係EA度
特登同期撞垃圾BF EA佢地想賣BF1
無人肯同我毒撚玩
fifa22,21,20.......
做friendlies 睇住敵人殺咗自己友會同敵人一齊笑鳩嗰死咗嘅隊友

兩隊人排隊輪流玩ballista(巨弩)

呢排悶到玩做lute 加個tool box 攞把lute 去打殘血友再笑鳩佢

有次城堡嗰場做地牢warden(即係皇)同另一隊friendlies開party開咗成6分幾鐘就比try hard殺咗

之前javelin skin update嗰個星期好多人丟標槍 有場演變到兩隊差唔多半對人都equip javelin 嚟丟丟到成地都係

如果catapult冇人用嘅話會成班friendlies玩trampoline
https://youtu.be/PU88HgXur7w
而家都仲玩得 用toolbox起archer cover再揸架catapult入去 要加cat 嗰個perk唔係一彈即死

或者將放係近隔離隊嘅catapult推返自己隊嗰邊玩

有隊友丟咗自己武器出嚟會收咗佢再笑鳩佢

如果三四條友迫到敵人埋牆角會大家一齊踢死佢

喺有鐘樓嗰場(feitoria)會cosplay assassin’s creed 跳落鐘樓

講起就好想玩呀屌
Skyrim過咗十年未?
FONV
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞