自從買咗部Oculus之後一日打幾次飛機搞到條賓州都損

838 回覆
601 Like 39 Dislike
電腦用vpn裝方便啲
就咁喺quest唔用電腦好似都裝到
要上網搵吓教學
電腦都要wifi?
想請教淘鏡片或者德國貨
要俾咩資料佢?
近視度數,散光度數,散光軸位
可以搵返個眼鏡盒,平時配眼鏡都有呢三個數
我之前係zoff配 唯有去門市問返
我用Oculus app喺store買咗DMM VR Video Player先
之後Quest就可以睇到可以裝
裝完開player login返就可以睇到你喺fanza買嘅片
想請教quest2巴打睇SLR 係咪用browser睇?
我用deovr
想問skybox係咪都得?
Skybox 要錢 deovr 免費
我預先download咗啲片(俾錢vrsmash)
跟住我都係用deovr 接駁NAS streaming
官網寫700美金
早2日已經買咗skybox
諗住聽日買埋SLR年費

呢幾日都忍唔到戴眼鏡玩住先
等鏡片到先再換

講download啲片我最後電腦拉入落quest2到 再skybox睇
skybox睇好過deovr睇唔知點解
即係dl左SLR既片 再用skybox睇?

會清d定點 SLR online睇 無3000p都好難丁
SLR片有得DOWNLOAD?

我係BT DOWN其他片入落去咋
skybox播片視角太近 好唔舒服 反而setting畫面時視角會拉後正好多
因為settings果陣係單眼?
我都鐘意睇單眼版 vr 片多啲
試下HereSphere VR,自動對焦唔洗煩 不過暫時得steam版
2800 己經好清
日本果d得2160 就唔夠清
會唔會係我上網/部quest 2 setting問題,真係起碼要2800先算叫做清d,有d好似得2600已經覺得蒙

定係我太高期望 以為真係清到好似睇片4k咁
自動對焦係咩原理
你係reddit搵下HereSphere VR 作者有講
今晚試下
你地用緊咩設定睇?
暫時最舒服係180 單眼 畫面大
開3d個人細左蒙左好暈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞