有冇人仲記得十年前套「天與地」?

803 回覆
953 Like 35 Dislike
深唔深度唔知
不過呢套野唔收得,幫tvb定位專心拍垃圾劇
咁就10年
咪岩囉 個城市仲唔死咩
呢啲倉底貨到第二年頒獎禮都仲呼聲超高真係超難得, 不過大台要舐共唔識珍惜冇計
人地都叫歌手黎, 出過碟的
幾個主角都因為家明既野而冇左自己
唔計RONNIE

鼓佬加入工會贖罪 , 黑仔玩黑市期指又打拳去忘記原來既自己
YAN就用性既快感去忘記以前唔開心既事
Emma其實係好缺愛
佢中意黑仔係中意到勁卑微
eg.黑仔朋友就係佢朋友
金燕鈴咁錫佢但佢身在福中不知福
陳豪好鍾意阿yan, 佢同邵美琪都話,第一日識咗阿yan後已經知自己唔能夠再愛其他人。

咁多年佢橫行作惡都係麻木緊自己。最後阿yan都同佢講,相信唔會再見到佢。

陳豪就心知呢個係佢最深嘅報應。
TVB拉
拍嗰時得一個電視台揼到水, 大家又唔介意冇選擇, 冇得講
鄭子誠個角色都睇到有用心設計過 唔係濕鳩查案既警察 而係有份帶動劇情帶動余詩曼既戲份黎
佢想令到雪山件真相大白 但余詩曼話個骨既紋身唔係家明時 佢又好明白好冷靜咁俾件事完
唔係佢郁手殺嘅咩?咁多年唔記得咗
係 所以套劇需要一個咁既角色
不過有其他角色既對比下
的確冇咩深度同討論度
鼓佬最偽善黑仔好清楚佢份人係點
Gina話同佢離婚,佢即刻想溝阿yan
以前細個唔知套劇講咩無追晒 首歌就一定識
依家好想完整睇一次
Joe junior
最記得係Bowie喺bar同阿佘講個食人經過 之後話係假 堅持話佢哋冇食人
結果阿佘話佢只想問點解 而唔係有冇

睇嗰陣勁震撼 記得阿佘演得超好 抑壓住啲情緒但對眼滲出嚟

同埋呢套劇全部演員都演得好好睇得到台前幕後個個都好有心 仲要特登keep烈哥d戲分
當年收視都好低 大部份主要觀眾-c9都話睇唔到
咁就明點解收起啦

陳豪同林保怡傾 然後打柒情夫呢啲反映一開波陳豪好似好無情感 但其實只係對成年後既識既人無情感 鼓佬Ronnie 呢啲始終係老朋友兄弟
平均都有2X, 結局好似30中
其實又唔係話差, 係果時一貫TVB水平
只不過唔係大熱咁姐
同埋陳鴻烈又係出咗幾場又冇咗
原來拍拍下戲心臟病走咗
係 佢係第一個落手
個時佢仲要知其實家閒未死透
原來係咁
因為以前細個睇無綫時永遠都覺得九點半啲劇好睇過八半
仲有最經典果首男人心一字馬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞