穩穩陣陣趨勢投機(4)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike

1357似唔似做緊cup

呢隻野我一望到佢支避雷針已經完全唔想再睇

william O neil講過cup and handle 都係base on CANSLIM原則揀既股。。。1357 is shit.....

我就係難得搵到有股符合N

william O neil講過cup and handle 都係base on CANSLIM原則揀既股。。。1357 is shit.....

無特別研究 但純睇圖高位即日殺落再派足兩個月貨已經唔想再點睇
day trade 175

會做呢d野既散戶
有一成係高手(日本股神bnf)
其餘九成都係比人震到蝕錢既老散
由鳩佢玩 我已經開始忍唔住笑

由佢玩下啦

講開dt....唔知點解啲人覺得dt股票有問題但覺得dt期指冇。好多人好多書都叫人dt期指。
明明期指同股票一樣。dt或短線一定係仆街多。玩得都係高高高手

無特別研究 但純睇圖高位即日殺落再派足兩個月貨已經唔想再點睇

係,妖股陣妖味睇圖已經知

係,妖股陣妖味睇圖已經知

不過要炒返咁上下年資先feel到
關愛巴

175未穿日線20sma你都唔好再煩喇。。。。。

逐客令啦

係咁改名你仲未block 佢咩

唔使block。睇行文都認到。。。

問多句,沽左再跌再入貨,呢招點睇
與其一直等20蚊,不如食波幅??

強勢股玩上落

用數學計過,錢一樣
如果最後20蚊,我18.5走,套利,再即入或跌少少再入

風險低(錢已袋)而且最後賺既又咁不多

問題係你根本唔知幾時升跌
你今日20賣, 點知聽日上21, 咁你點
21跟買完先跌咁點
唔跟既話佢一路升你又點
關愛巴

175未穿日線20sma你都唔好再煩喇。。。。。

逐客令啦

係咁改名你仲未block 佢咩

唔使block。睇行文都認到。。。

問多句,沽左再跌再入貨,呢招點睇
與其一直等20蚊,不如食波幅??

強勢股玩上落

用數學計過,錢一樣
如果最後20蚊,我18.5走,套利,再即入或跌少少再入

風險低(錢已袋)而且最後賺既又咁不多

問題係你根本唔知幾時升跌
你今日20賣, 點知聽日上21, 咁你點
21跟買完先跌咁點
唔跟既話佢一路升你又點

佢聽唔入耳架喇,而家手風咁順。未受過教訓
報倉
國指+1×10@10266
2628×2000@24.35
656×3000@11.84
沈大師成日都推2628
巴打會唔會參考下
3323好似都ready
沈大師成日都推2628
巴打會唔會參考下

所以冇咁強
不過我都係求其執隻指數股
大升市冇指數股就碌柒喇
報倉
國指+1×10@10266
2628×2000@24.35
656×3000@11.84

國指接近前頂,可以準備突破再加注?

理論上係,但我玩得保守唔會
3323好似都ready

熊貓仔

幫手畫下3339(3年)

都幾靚仔,thanks😉
沈大師成日都推2628
巴打會唔會參考下

所以冇咁強
不過我都係求其執隻指數股
大升市冇指數股就碌柒喇

唔揀2318?
講開dt....唔知點解啲人覺得dt股票有問題但覺得dt期指冇。好多人好多書都叫人dt期指。
明明期指同股票一樣。dt或短線一定係仆街多。玩得都係高高高手

期指出入平過股票 格數多好多
因為期指本身已經有槓桿 一樣既錢效益高d
唔係高唔高手問題 係效益ja
有冇人研究 can slim ?
有冇人研究 can slim ?

Yes

期指出入平過股票 格數多好多
因為期指本身已經有槓桿 一樣既錢效益高d
唔係高唔高手問題 係效益ja

贏得快,輸得快,十倍槓桿真係唔係人玩。
如果做到夠本做到兩至三倍槓桿,其實唔錯,起碼價差夠窄

十倍唔算高啦 外匯個d上百倍 後生唔博幾時博 同埋又唔會全倉做 股票就係沒槓桿 咁多就咁多孖展另計
698買唔買得過
698買唔買得過

前面好似有人劃過出黎
差唔多要買了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞