穩穩陣陣趨勢投機(4)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
3800點睇? 跌咗一個月,近日似回穩有支持,琴日仲大成交,睇個樣係咪似會轉勢?
HSI請問依家應該點睇
好唔鍾意支那股。無端端話盤數有問題急插。
3800點睇? 跌咗一個月,近日似回穩有支持,琴日仲大成交,睇個樣係咪似會轉勢?

短線低位大陽燭大成交係一個反彈訊號
但長期都係downtrend
不過你睇之前大升市呢隻野都升唔起
跌市牛皮市都唔會強得去邊
HSI請問依家應該點睇

調整中。唔似大跌。

淨係話查都已經急跌

淨係話查都已經急跌

656呢隻野算係垃圾支那既青泉都咁

淨係話查都已經急跌

基本面既問題

淨係話查都已經急跌

基本面既問題

講真復星除左復星醫藥呢樣野其實係做乜鳩都唔知
呢樣又做下個樣又做下
又唔係話真係做龍頭公司
又唔係話有黨撐住
真係有起事上黎d人立即散手都係無可厚非啦
內銀加注時機

淨係話查都已經急跌

基本面既問題

呢樣又做下個樣又做下
又唔係話真係做龍頭公司
又唔係話有黨撐住

所以啲人走哂去炒美股
試下分注入
星期一買住10000股3988先

淨係話查都已經急跌

基本面既問題

呢樣又做下個樣又做下
又唔係話真係做龍頭公司
又唔係話有黨撐住

所以啲人走哂去炒美股

買大陸個d已經呢樣唔知個樣唔知
買地球另一邊既股票更加唔知間野係做咩
除非係買d知名度超高業務亦都單一既公司
雖然我見你係睇圖派,可能wfc基本面
不過其實你會唔會買一隻完全唔識既股票
雖然我見你係睇圖派,可能wfc基本面
不過其實你會唔會買一隻完全唔識既股票

又唔會完全ignore既
唔會買一隻完全唔識既股
有啲tricks可以避開麻煩
中是但以下一樣條件唔玩
1唔識睇既圖(冇明顯trend)
2走勢太妖(經常異動)
3財技股
4半新股
5派息比率低甚至唔派息(冇cash/做數)
試下分注入

等收息?

no
炒波幅only
買幾條銀條放屋企好冇?
試下分注入

等收息?

no
炒波幅only

睇幾錢?

channel top
試下分注入

早幾日問關愛巴點睇個陣已經分注入定
試下分注入

勁。分注係王道
試下分注入

勁。分注係王道

做緊頭肩底?
試下分注入

勁。分注係王道

一次買十手星期一諗住咩價位入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞