穩穩陣陣趨勢投機(4)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike

cash 100%
-----------
買賣紀錄
880。6.0買7.2賣×10000賺12k
656。11.48買12.48賣×3000賺3k
1038。65.2買65.5賣×10000平手
2380。2.74買2.76賣×20000平手
3399。5.66買5.45賣×5000蝕1k
1478。6.03買5.95賣×10000蝕1k
---------------
期權
搞咁多野只係贏1k。冷靜下檢討下先

交易規則
0保本為重
1trend is your friend(揀強勢股。勿亂估頂底)
2trend line 作支持阻力位
3通道底買 通道頂賣
4入市附近要有支持
5跌穿支持/put升穿阻力要止蝕
6盡量忽視其他技術指標
7分注出入
8控制注碼

跌市心理調整
1勿心雄
2入貨都要謹慎啲。財不入急門
3減少買賣頻率
4增加cash比例
5要keep profit
本二十萬
留名支持
留名
慢慢經營
lm
同埋好
同埋好

自膠,唔小心按錯制

同埋搭單問3768,隻野市盈率五點幾,最近水務又升緊,入唔入得過
個市跌兩三個星期喇可能要,24900 附近有個裂口仲要補
慢慢經營

點睇得出,plz teach me

我都學緊,唔係幫人賣廣告,不過有個page有條柚,會教人睇圖:圖太郎

佢有教睇圖的 可以參考

點睇得出,plz teach me

我都學緊,唔係幫人賣廣告,不過有個page有條柚,會教人睇圖:圖太郎

佢有教睇圖的 可以參考

呢條友好嘢黎 我呢兩個禮拜睇番曬佢d圖表實戰學野
留名

巴打呢個post唔好鳩叫 唔該
4.8入左1829, 見頂未?
唔記得講
呢排忙
可能5點後先覆
樓主個 rules. 要改善下, 唔好跟死個 rules, 唔好一穿就cut, 睇多 1,2 日先
邊個話裂口一定要補
大升大跌玩招草船借箭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞