樓下話我爆水喉,要我賠錢

227 回覆
290 Like 26 Dislike
好多仆街話唔撚理樓下等律師信,自私到
漏水係事實
仲要爆到浸埋自己屋企

請問點樣唔關你事
個標題仲要誤導大家「樓下話我」

而家唔係樓下話你呀
係你真係爆水喉呀

你應該係問點樣賴皮
咁咪唔駛浪費咁多時間囉
下你又要睇又唔信
我一路都講緊我肯整我漏水既地方 係我覺得要賠埋樓下所講既維修費用好似俾佢撳住搶任佢up,加上我懷疑漏水係佢裝修做成 先上黎問有咩意見姐無話過要存心賴皮想聽多d唔同做法有咩錯
咁而家咪話你爆水喉係事實囉
幾層問你賠幾錢都唔講

你有幾隱瞞你自己知啦

另外
就係睇完先唔信,所以屌你

唔係睇就要信 用下你個死人腦先講野啦
你都幾乞兒
你都on9 咪講左賠既唔止千數洗唔洗自爆埋你聽我住邊到咁都叫隱瞞?我呃你托柒咩你邊位
公證行 都係做生意架咋
你搵嘅話 report結果會favour你

佢搵嘅話 寫到你死梗
你就係嚟呃我地托柒囉
唔係淨係呃我

係呃 我地 呀傻仔

呢度討論區嚟嫁
我隱瞞左乜撚野
樓下似想私了先問你賠唔賠
唔賠樓下直接搵公證行同你逐樣計
到時條數仲金
佢有冇俾相你證明真係有損壞?
同埋佢開幾多錢?
萬數啦,無show過d損壞係點 就咁一封佢打出黎既信就要我賠,我諗要踩落去睇下
負評先
追晒post, 樓主想走數賴皮咪認左佢

利: 早排都試過又係差不多
我大裝修完無耐到樓上大裝修, 之後廚房天花又係滲水
初初樓上都好似樓主咁質疑我裝吊櫃鑽爆佢條喉
又玩試色水, 睇水錶之類, 最後都搵唔到原因, 總之做左少少執漏
就無再滲水
最後好彩樓上都賠返吊櫃錢同執返個天花

依家雖然搞到個廳天花有D 位置都谷起左
呢D野當自己黑仔, 自己比幾舊水裝修c fu 執返個廳天花算
先唔講係邊個負責任

搵埋管理處,落去影相記錄都係指定動作

起碼大家有個討論基礎

佢而家係亂開價講乜都得
呢個真, 搵左管理處開file 先
諗下都知冇可能會鑽壞你水喉啦,裝修師傅驚過你啦
一定唔係中水喉係中電線咪仆街?同埋人地天花邊會有野鑽咁厚
野蠻到中國人咁
補充 更改水喉 係入水務處 而唔係屋宇署
明白 我聯絡下保險公司睇下佢點deal先
賠就賠緊
差在賠幾多姐

呢啲case 樓下一定小事化大,撳得就搶。

你要做嘅就係,搵個你同樓下都認嘅第三方去檢查
究竟邊部分 係你漏水造成。

仲有唔好俾樓下知你私自更改喉管,犯法的。
其實都唔知你點解攪咁L耐
1. 人地告你要賠, 你唔滿意咪反對, 同打官司一樣
2. 你反對要理由, 而d理由唔係你話係就係, 一係你就死口唔認, 大家一齊上庭
3. 你唔想想庭就搵公證行做, check 完出report 話睇下邊個問題
4. 如果係你, 你咪死死氣比 公證行$+賠埋樓下因為你影響而重整既$(你自己搵妝修/同返佢果個
4. 如果REPORT唔係你, 你咪小額錢債審裁處追樓下公證費LAW

不嬲樓上都有絕對優勢,屎尿同水都在地心吸力向下流,樓上話整地下,樓下業主聽到好過執到寶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞