樓下話我爆水喉,要我賠錢

227 回覆
290 Like 26 Dislike
你廁所漏水 漏到出走廊?再流入人地屋?
你見唔見到個漏水點?你搵人整 咁整左咩/換左咩?
留名
你呢D係試色水
根本唔係想拗係唔係佢漏, 因為水源一定係佢, 而家佢係想拗, 唔幫樓下執返尾
咁哋搵人驗,驗完證實係樓上漏,咪佢負責番
唔通無驗就一口咬定係人哋漏水,要人負責咩
其實你整完佢就吹你唔脹,最緊要係你盡快整,佢搵唔切公正行就告你唔入
搵公正行啦,唔通你想show個連登post佢睇,話連登點點點,所以點點點?
想唔找數厚面皮就得啦,有必要拗咩?
你告返佢裝修整爆你條喉叫佢賠
正解 但睇唔明佢有咩理據屈多過幾千 廁所位滲到出廳都要幾張時間
家居保險有第三保緊係保你啦
你仲唔拿拿聲報到時你亂搞一通保險公司唔會受理你就大撚獲
真係可以老屈你10萬
所以正正常常唔會因為裝修打緊樓主條喉,而家樓主條喉日久失修,震到爛左
同撞車一樣,意外多數都係後車既錯,因為前車係不利個方。同樣,住樓主樓下既就係不利方
通知聲有咁的事只係基本, 冇話一口咬定, 大家都係研究, 何況簡單野其實好容易已經驗到, 有懷疑就搵師傅咁解

之但係你個口氣似
係你邊位呀?搵個專家來先講啦
既然你一下子就咁有型的
祝你生活愉快
一次性爆喉搵乜食環,咪9UP啦ON9
食環出左notice到時告上法庭自己捉蟲乜柒都入晒數
你都整好左 公證行點整明啲水係你漏落去
1. 你問返管理處有冇report當日既紀錄
佢地出得信 應該就有影相

2. 佢d整返佢d天花未? 有冇before & after紀錄?

3. 就算真係你既責任, 有冇quotation話整幾錢? 定係佢自己開裝修公司任佢開?

通常下一步佢會出律師信大你 你千祈唔好驚
一路叫佢自己提供證據就ok
我之前間屋裝修.
跟住樓下個大陸婆同我啲師傅講, 話我哋裝修整到佢漏水
師傅話返俾我知, 我就問返上手業主, 同埋去管理處問
原來佢哋一早有滲水問題, 想屈我幫佢整埋.
屌佢老母臭西.
佢拍門發哂脾氣,上嚟尋仇咁款
ok fine, 咁你保護自己都係岩的
叫佢搵小額錢債,冇法庭判決堅持唔賠?
咁你上個業主搞到人滲水 你買左業權 咪到你食 人地無錯 除左佢係支那人
你唔好ON9就真啦
邊個會知一定係咩喉滲水
樓下話爆水喉就一定係架咩,咪玩啦
而家都只係話滲水落樓下,根本就唔知實際咩情況
我就唔知樓主個座野咩結構
可能地台,亦都有機會係公家喉漏水
如果係公家喉就唔係樓主負責,係管理處個邊搞
等食環做足測試同搵到個根源根本先係正常同最保障自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞