(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡17 買眼鏡防比人水做傻仔

971 回覆
9 Like 34 Dislike
鏡用dvp
架就好多選擇啦
Oliver peoples 又得
係咪我自己買完架然後就可以再配鏡,ching有冇買架同鏡鋪頭推薦
香港買lindberg有冇得玩佢啲customise ?
5000好多選擇
Dita
ayame
eyevan7285
Oliver Peoples
丸山正宏
井戶多美男作
恒眸作
泰八郎
白山眼鏡
金子眼鏡
多謝推薦。啱啱做左啲research,ayame再加dvp鏡唔錯,再睇下邊間眼鏡零售比較好
日本代購

四折店就等師兄上水
唔係間間都有得做,即時有佢哋都唔會專登提,
我係買到第二副先知有得customise(仲要自己問間鋪)
最後揀色同雕咗個名落去

同埋高級鏡片都有得雕埋個名,我對鏡片都有埋我個名
5000 買到丸山咁正?
邊間做到呀
有得customise先好玩
我果陣時喺西洋菜街間眼鏡鋪(老麥隔離果間)
佢有間視光中心分店喺上邊。
我喺果度買
想用蔡司 200-300度散光
請問邊個系列岩我多d? Thx
Btw經常用電腦 藍光鏡係有用定gimmick?
Dita啦我副Dita戴咗3年仲好硬淨
dvc 差dvp 一半價錢,差在咩地方
Dvc=冇左最強不反光
得基本不反光
之前問過各位去owndays配premium漸進好唔好,叫我出去出面配好啲,但係我第一次配,budget 大概$3500-$4000,請問邊個牌子嘅漸進進技術係比較好嘅呢?
比得3500不如整隻好少少Pentax Hoya zeiss都有啦
快啲去抄model
唔該你先
日本代購
咁hoya hvll 同dvc比應該係同grade?
HVLL好野黎 防花程度top tier
個人覺得防反光幾好
不過Hoya 雙非太貴
我配咗Typographer.

比起我戴咗7年的Union 有D重.

不過試咗陣未正式戴, 鏡片需要重做...

因我開始變廢老配咗漸進, 焦點想再做低一D, 現在做咗正常位, 頭一提高少少就矇咗....

揸車就真係大鑊.
Union 已經算偏重
我又唔覺好重 , 因為union balance做得好.
union之前係戴開mykita , 但係我都覺得Union可以接受. 可能7年前啱啱推出 Union 係細框, 現在的Union只有大框size.

有冇人戴過999.9? 係唔係真係咁舒服?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞