(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡17 買眼鏡防比人水做傻仔

971 回覆
9 Like 34 Dislike
個托對外觀影響唔大
大細 鏡形影響最大
想問下thom browne眼鏡係thom browne 專門店有冇得賣?
定係一定要去d眼鏡舖先有?
想問下
係荃灣既樓上舖配左副眼鏡
同左佢講要配瑞士寶全視線鏡片

之前係第二到配過3次
每次都有比瑞士寶卡片同講明2年保養

但今次呢間就冇比卡片
問佢保養佢淨係話半年至一年都有得換
佢會唔會唔係比瑞士寶我?換左佢自己啲貨?
點樣知係唔係瑞士寶鏡片

未試過係第三,四,五間配
所以唔知有卡片同2年保係唔係舊眼鏡舖比既優惠
正常眼鏡舖就冇定係點
其實除咗漸進或定制,單光冇得睇,
攞卡最正路,因為卡入邊有你兩邊度數,白撞機會率小啲。

問佢攞返卡,因為如果真係swisscoat,佢哋都係打上去叫人補張卡好簡單。

如果佢俾第二個牌子你,佢出張卡又要蝕錢俾你,所以都叫佢出返張啦。
唔該哂
你講得岩,始終有張卡安心啲
想問下金子KJ59正常嘅價錢大概係幾多?唔該
瑞士寶
有無巴絲戴緊Linda Farrow?
見都要5000up,都唔平
解釋

睇咗成個poat唔明終於有個回覆係睇得明
型撚到仆街
想買幅太陽眼鏡俾呀哥
揸車用

完全唔識想問多啲學野
2百零度近視,無散光
想要偏光鏡

唔識點買
揸車避免用偏光!!!

咪都係一樣做法,
揀款->驗眼->揀鏡片。

或者拎住佢度數同眼距去眼鏡鋪,
揀啱個款叫佢照跟鏡片顏色做度數。

佢識唔識戴con?
識就直接買副rayban或 Randolph 咪算

做太陽鏡片,又突咗對原裝靚鏡片,
最重點,太陽眼鏡偏大,你眼距細果啲預咗鏡片磚咁厚又重唔舒服。
揸車避免用偏光真係第一次聽

連登真係尻up多過呼吸
偏光入隧道咪變暗囉。
同埋你試下戴副偏光拎電話黎睇,睇你睇唔睇到囉屌。

咁你鍾意入隧道前除出完隧道戴返,
睇電話前除,睇完又戴返上去,仲要控制埋個軚
咁我又吹你唔漲嘅
個個都買偏光鏡揸車減反光

睇電話用部靚啲iPhone未無野囉
入隧道有幾黑啊
有冇巴打知?
驚未去連卡佛囉
想去香港專門店試吓先
咁貴一個框點都想試試先比$
咁去newblack la
最適合做showroom
記得試完抄model唔該你先
想平就先去睇啱款 再上facebook search邊間眼鏡舖有po過賣thom browneinbox問有冇貨加價錢
有心機就上埋外國網搵 有啲款真係會平一截 但就唔建議用代購喺佢官網買 因為香港價錢折完唔差得好多 尤其如果你配埋鏡 好彩搵到其他網特價咪買
想去owndays 度配眼鏡
原本以為725度 200幾散光配到1.74,點知佢話800樓下得1.67。有無ching 有好介紹1000蚊配到1.74 或者邊間owndays sales nice d
仲去owndays 就on9啦
擺明有打手
又話免費升級1.74
而家800度咁柒厚都係得1.67
食屎啦
其他網就無謂啦
點知真假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞